13 Kasım 2014 Perşembe

Korkma Ben Varım - Murat Menteş

Murat Menteş 1974 doğumlu genç bir yazar. Bisiklet tamirciliği yapmış, boks yapmış,ilginç bir kişilik. Bir de yakın zamanda siyasi tutumuyla gündeme geldi, gerçi ben takip etmedim ama.Korkma Ben Varım, 2009 yılında çıkan ilk romanı Dublörün Dilemması isimli romanıyla beğeni toplayan yazarın ikinci romanı.

Arka kapakta şöyle diyor;'Gönül İşleri Bakanlığı'nda basınmüşaviri dövüş ustası Fu.Başkalarının intikamını alarak hayatını kazanan Gıcırbey. Tarih öğretmeni dilber Şebnem Şibumi. Padişah yorganları satıcısı Enver Paşa.Dul gangster Hayati Tehlike. ...Korkma Ben Varım'ın her sayfası sürprizlerle dolu. Aşk,dostluk,intikam, yalnızlık ve şiddetin ustaca harmanlandığı roman olağanüstü bir enerji saçıyor.'

Murat Uyurkulak ise romanla ilgili şöyle demiş;' Bu kitap karnaval sırasında başgösteren bir bombardımana benziyor.'

424 sayfalık roman Gönül İşleri Bakanlığı'nda basın müşaviri olarak çalışan Fuat Tufa'nın anlatımıyla başlıyor,Afrika'da tatilde olan Fuat,22 şeyhten oluşan bakanlık heyetinin öldürüldüğü bir rüya görür, hemen bakanlığı arayarak uyarıda bulunur ancak uyarısı ciddiye alınmaz. Ertesi gün rüyası gerçek çıkar,şeyhler öldürülür.Fuat çok üzülür tabi ama uyarısını ciddiye almayan bakanlık çalışanlarına öfkesi de büyüktür. Bir gün tesadüfen 'intikamınız alınır' şeklinde birilan görür,ilan sahibiyle görüştüğünde bunun okul arkadaşı Müntekim Gıcırbey olduğunu öğrenir. Sonra Müntekim'in hikayesine karışırız. Müntekim'den,kendisinikovan patronundan intikam almak üzere Müntekim'e ulaşan Şebnem Şibumi'ye geçeriz. Şebnem'den, ona deli divane aşık olan Enver Paşa- nam-ı diğer Hayati Tehlike'ye bağlanırız.Bu kişiler aynı zamanda birbirleriyle de ilişkilidir. Roomanın sonunda da hikaye çözülür, herşey açıklığa kavuşur.

Yazar için 'romanların Tarantino'su' şeklinde bir yorum yapılmış,bence gerçekten de doğru.Ben açıkçası romanın hızına yetişmekte,karakterleri takip etmekte zorlandım. Süslü cümleler,özlü sözler ve manidar kahraman isimleri beni biraz yordu, bana pek hitap etmedi.Ama seveninin çok seveceği,özgün bir tarz. Kurguyu beğendiğimi ekleyeyim, belki bana hitap eden bir tarzda yazılsaydı çok beğenebilirdim. Enver'in Şebnem'e yaptığı jestler, aşka yaklaşılan her adımda verilen kupon fikri de kitaptaki beğendiğim kısımlardan oldu. Bu arada romanın Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödül aldığını da ekleyeyim. Yazarın Ruhi Mücerret kitabı okunmak üzere rafta bekliyor, onu da çok merak ediyorum. Keyifli okumalar.

20 yorum:

  1. ben seni takdir ediyorum,424 sayfa o lisanla yazılmış,bu lisanla okunmuş.ruhi mücerret tarafımdan satın alınıp başlanmış,çok hazetmediğim bir davranış olmasına rağmen sonra okurum diye derin bi yerlere bırakılmıştır.
    :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız gerçekten, bir süre sonra insan üslüba alışıyor biraz ama yine de kafa karışıklığının üstesinden gelmek zor:)) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Başlık gerçekten güzel ama içerik epey ilginçmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isminden dolayı yazarın bu kitabından başlamıştım:))

      Sil
  3. Ruhi Mücerret'i okumuştum ve çok beğenmiştim. Ben kitapları yaz kitapları ve kış kitapları olmak üzere ikiye ayrıyorum. Bana göre Murat Menteş'in kitapları yaz kitapları. Hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Ruhi Mücerret'te de altını çizdiğim çok cümlesi oldu. Bende de Dublörün Dilemması listemde. Ama yazınızı okuyunca bu kitabı da listeme ekledim ( bu liste hep kabarıyor hep kabarıyor, hiç azalmıyor ). Teşekkür ederim ve keyifli okumalar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhi Mücerret'de beni bekliyor rafta:) haklısınız gerçekten bence de tam yaz kitabı neşeli ve kafa dağıtıcı, ama bu gülmece içinde de altı çizilecek çok cümle buldum ben de. Yorumunuz için teşekkür ederim, size de keyfli okumalar:)

      Sil
  4. Ruhi Mücerret i okudum ama Korkma Ben Varım bekliyor kitaplığımda, sanırım aynı duygularla okumuşuz kitabı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveni hayranı çok, özgün bir tarz gerçekten değil mi? keyifli okumalar canım, sevgiler:)

      Sil
  5. murat menteş dublörün dilemması aldım hala okuycam. ilk satırdaki "bok yapmış" ne demek ama yaa anlamadım ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) çok utandımm... boks yapmıış:)) düzelttim ama:)

      Sil
    2. senden bir şey kaçmıyor yaa:)

      Sil
  6. 3 kitabını okudum ama bu kitabını okumamışım :( üslup farklı evet bunlar birkaç yazar yeni nesilden , yeraltı edebiyatına yakın yazıyorlar , ben seviyorum açıkçası ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum bir grupları var di mi? Alper Canıgüz de okumak istiyorum mesela onu da hiç okumadım..teşekkürler yorumun için:)

      Sil
  7. Canım Erencim, beni hiç yalnız bırakmadın. Sana en derin sevgilerimi ve şükranlarımı gönderiyorum. Hayatımda ilk kez yüzünü görmediğim, sesini duymadığım birini yüreğimin taa derinlerinden gelen içten bir sevgiyle sevebiliyorum. Bakalım bu hayat bana daha ne mucizeler göstercek. Çok teşekkür ederim sana güzel kalbine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defne Hanım bu mesajınız bana sabah sürprizi oldu, ne kadar mutlu ettiniz beni, her zamanki gibi çok zarifsiniz,ben de sizi aynı şekilde seviyorum, umarım iyisinizdir her şey yolundadır, en derin sevgi ve selamlarımla:)

      Sil
  8. dublörün dilemması ve ruhi mücerreti okumuştum, bu kitabını da merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir kurgu aslında, özellikle diğer iki kitabı beğendiyseniz kesin bunu da beğenirsiniz, sevgiler:)

      Sil
  9. ben de okudum , az sonra bloga yazısını gireceğim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merakla bekliyoruz o zaman, bakalım sen nasıl buldun?:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...