1 Eylül 2017 Cuma

Kadere Bak - Cecelia Ahern

“Love, Rosei” filmi en sevdiğim filmlerden birisi (Bunun Sam Claflin ile bir ilgisi yok :)). Filmi beşinci izleyişimden sonra romanı olduğunu fark ettim! Kitabın yazarı Cecelia Ahern aynı zamanda Not: Seni Seviyorum’un da yazarıymış ve kendisi eski İrlanda başbakanlarından birinin kızıymış.

Orijinal ismi “Where The Rainbow Ends” olan kitap Pegasus Yayınları tarafından 2016’da “Kadere Bak” ismiyle çıkmış -kitap bu ismi fazlasıyla hak ediyor.

442 sayfalık kitap mektup, e-posta, chat sohbeti tarzında ilerliyor, bir çok yerde bu yazım tarzının herkesin hoşuna gitmeyebileceği şeklinde yorumlar okumuştum ama ben sevdim.

Kahramanımız Rosie Dunne ve en yakın arkadaşı Alex 5 yaşından beri herşeylerini paylaşmaktadırlar. 16 yaşında aralarındaki bir yanlış anlaşma hayatlarında büyük rol oynar. Sonrasında Alex ailesiyle Boston’a yerleşir. Rosie mezuniyet partisinde yaşadığı ilişkiden hamile kalınca hayatı alt üst olur. Ama herşeye rağmen hiç bir zaman Alex’le bağları kopmaz, dünyanın öbür ucunda da olsa daima birbirleriyle herşeylerini paylaşıp destek olmaya devam ederler. Birbirlerini sevmekten asla vazgeçmeseler de şartlar onların bu itirafı yapmalarına daima engel olur, yine de bu sevgi onları ayakta tutan bir şeydir. Bu arada Rosie’nin kızı Katie, diğer aile üyeleri ve en yakın arkadaşı Ruby de paylaşımlarıyla hikayede önemli yerlere sahipler.

Kitap uzun olmasına rağmen bir kaç günde bitirdim. Tam da “kadere bak, yok artık!” denilecek bir kitap doğrusu, yazar uzatmış da uzatmış ama böyle yaparak verdiği fikri sevdim ” bir sevgi karşılıklı yaşanmasa bile sizi ayakta tutan güç olabilir”.

Bu arada Alex ve özellikle de Rosie’nin esprili tarzları, her şeye komik tarafından bakmaları çok eğlenceliydi. Rosie, tam da arkadaşınız olmasını isteyeceğiniz biri. Kitabı sevdim ama film daha etkileyiciydi, müzikleri (en sevdiğim şarkılardan biri olan Lily Allen’in “Littlesr Things” çalıyordu, bu filme ne kadar da uygun) ve görüntülerle, bir de olayların daha sade işlenişiyle çok güzel bir sinema uyarlaması olmuş. Kitabı okumasanız da filmi izleyin derim, keyifli seyirler:)

14 yorum:

  1. Sanki ben filmi izledim (filmin adından değil de kitabın konusunu anlattığınız bölüm tanıdık geldi)... e-posta, mektup v.s. şeklinde yazılan kitapları çok seviyorum, eğlenceli oluyor:) İyi okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de o tarz kitapları seviyorum, keyifli bir kitaptı bu da, teşekkür ederim yorumunuza Gül Hanım, sevgiler:)

      Sil
  2. Filmi de kitabı da merak ettim.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle romantik filmler seviyorsanız filmi mutlaka tavsiye ederim, keyifli seyirler, sevgiler:)

      Sil
  3. Filmi ben de iki kere izlemiştim. :D Şimdi tekrardan izlesem mi diye düşünüyorum :)) Kitabı olduğunu da bilmiyordum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmini daha etkileyici buldum ben, arşive aldığım filmlerden biri, teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  4. Filmin kitap uyarlaması olduğunu biliyordum ama Not: Seni Seviyorum'u yazan kadının yazdığını bilmiyordum. O kitap elimde, okuyacağım.

    Bu filmi sevdiysen buna benzer One Day filmi var. O da kitap uyarlaması. Ben filmi önce izledim ve o kadar sevdim ki gidip romanını alıp okumuştum. Bence sen de seversin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not: Seni Seviyorum da çok güzel bir filmdi, eminim kitabı da güzeldir:) One Day'in filmini izlemiştim, romanını da severim evet, teşekkür ederim Şule'cim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  5. du bi filmi izleyim hatırlamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izle izle Deepcim ben kaç kere izledim bak:)))

      Sil
  6. Gerçekten merak ettim, okumak isterim Eren'ciğim, çok teşekkürler. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim yorumunuza Müjde Abla, sevgiler:)

      Sil
  7. Oo kis izlemeligi romantik bir film 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet romantik filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...