5 Şubat 2018 Pazartesi

Not: Seni Seviyorum - Cecelia Ahern





Daha önce Love, Rosie filmini izleyip çok sevmem üzerine, filmin uyarlandığı roman olan Kadere Bak’ı okumuş ve sevmiştim. Aynı yazarın romanından uyarlanan Not:Seni Seviyorum filmini de sevdiğimden yine romanını okumaya karar vermiştim. Turkuvaz Kitapçılık’tan 2009’da çıkan kitap 421 sayfa olup Dilek Şendil tarafından çevrilmiş.
Holly’nin çok aşık olduğu eşi Gerry aniden hastalanır ve hayatını kaybeder. Henüz 30 yaşında olan ve hayatını hala düzene oturtamamış Holly için bu tam bir yıkım olur. Ancak onu çok iyi tanıyan Gerry sevgili eşinin yaşayabileceklerini tahmin etmektedir, bu yüzden hem onun birden bire boşluğa düşmesini önlemek hem de yavaş yavaş hayatını düzene sokmasına yardım edebilmek için ona güzel bir sürpriz yapar, vefatından sonra Holly’nin her ay açıp okuyacağı ve yapmasını istediği bir şey içeren kısa mektuplar bırakır ona. Örneğin ilk ay ondan basit bir şey ister, her gece yataktan çıkıp ışığı kapatmaktan nefret ettiği için bir başucu lambası almasını ister ve b u böyle devam eder. Holly bu süreci atlatırken ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle geçirecektir...
Açıkçası kitabı pek de beğenmedim, film çok daha güzeldi, belki de filmdeki görsellik de filmde çok güzeldi tabi, ayrıca bence kurgusu da daha güzeldi. Kısacası son zamanlarda başgösteren aşk romanı okuma isteğim kursağımda kaldı:)) Var mı bana aşk romanı tavsiyeniz? Keyifli okumalar dilerim...


23 yorum:

  1. Bu filmi o kadar çok görmeyi istedim ki, Netflix'e gelmemişti ya da gelmiş ama kaldırılmıştı, şimdi ise pc arızası yüzünden film izleyemiyorum internette:(((bazen bir eserin filmi kitabından daha güzel oluyor, çok teşekkürler tanıttığın için. Konusu çok tatlı.:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız Müjde Abla bu sefer de bence film kitabı geçmiş:) filmi umarım izleme fırsatınız olur, arada tv kanallarında da yayınlanıyor, çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Selam,
    Kitabı okumadım ama filmi çok beğenmiş ve çok ağlamıştım. Hala aklıma geldikçe içim daralır üzülüyorum....
    Julia Quın kitaplarını tavsiye edebilirm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa film çok güzeldi gerçekten, ben de birkaç kere izlemiştim Gülşah'cım, Julia Quinn okumuştum evet güzeldi, teşekkür ederim tavsiyene, sevgiler:)

      Sil
  3. Kitapla film uymayabiliyor.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız:) teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. Aşkla ilgili her şeyden tiksindiğim bir dönemde, bu kitabın denk gelmesi ilahi bir mesaj mı yoksa :)
    Filmine bakacağım en kısa zamanda, teşekkür ederim dostum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) güzel bir kitap olsaydı, "oku, fikrin değişir belki" derdim ama:)) ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. Belki size garip gelecek ama ben filmini de pek sevmemiştim hani olsa da olur olmasa da (başroldeki kadın aktrisi pek sevmiyorum belki de ondan;)) dolayısıyla kitap hiç olmayacak bu durumda:)
    Aşk romanına gelirsek; Rita Hunter'ın (bu arada bu takma isim yazar Zeynep Avcı Ataş) Ateş serisini (Aşkın Ateşi, Ruhun Ateşi, Kalbin Ateşi) öneririm. J. McNaught benzeri ve çok başarılı bir bakın. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de en çok İskoçya'da geçen kısımları sevdim:)) aa duymamıştım, süper hemen bakayım Gül Hanım tavsiyeniz için çok teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  6. filmi ciciydi. pınar kür, bitmeyen aşk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmeyen aşk okudum onu Deepcim, sağ ol:))

      Sil
  7. ay evet yazdıktan sonra hatırladım yaaa :) en sevdiğim aşk romanı amaaa vedat türkali den bir gün tek başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten miii? ben onu sen yazınca almıştım ama daha okuma fırsatım olmadı, süper:))

      Sil
  8. Filmi beğenmiştim ben de, kitabı da keşke güzel olsaydı. Love, Rosie'yi de izlediğimi unutup 2 kez izlemiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet ama senaryo farklı kitaptan biraz, LOve, Rosie en sevdiğim aşk filmlerinden, ben herhalde 4-5 kez izlemişimdir:))

      Sil
  9. nicholas sparks :D not defteri diye filmi de vardı , unutma yaz bunu kenara :D bütün romanları iyidir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bilmez miyim, birkaç kitap okumuştum ondan, DEfter'i de aldım hazır bekliyor:))

      Sil
  10. Flmini yıllar önce izlemiş ve sevmiştim. Özellikle açılış sahnesinde kavgalarını hala arada açar izlerim. Kitabı da kitaplığımda okunmayı bekliyor. Romantik kitap isteğim olunca okuyacağım :-)

    Ben Bir Gün'ü çok sevmiştim. Filmi de çok güzeldir. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tatlı film gerçekten Şule'cim, ben de arada öyle romantik kitap depoluyorum:))) Bir Gün evet çok seviliyor o da, filmini izlemiştim, güzeldi, tavsiyen için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...