29 Nisan 2018 Pazar

En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini - Grady Hendrix


Yazarın Horrorstör kitabını okuduktan sonra yeni çıkan kitabı da ilgimi çekti. İsmi çok çekici olmasa da kapaktaki “Stranger Things’i sevdiyseniz ve 80’ler Nostaljisi Arıyorsanız Bu Kitap Tam Size Göre, Okurlara Black Mirror’un San Junipero bölümünü de hatırlatacak” notu aklımı çeldi.



Horrorstör gibi bu kitap da biçimiyle dikkat çekiyor. Kapağı eski bir video kaset kutusu şeklinde tasarlanmış (bir de parlak olsaymış tam olacakmış). Arka kapakta “80’ler müzikleri ve sineması, dostluk ve şeytan tarafından ele geçirime üzerine kalpleri ısıtan (!) bir korku romanı” yazıyor.



İthaki Yayınları’ndan Aralık 2017’de çıkmış olan kitap 349 sayfa. Konuya gelirsek; 1988 yılında geçiyor, lise 2’ye gitmekte olan Abby ve Gretchen çok yakın iki arkadaştır. Bir gece arkadaşları Margaret’in yazlık evlerindeyken ilk defa bir uyuşturucu denemeye karar verirler. Sonrasında tek başına nehre girmek isteyen Gretchen birden kaybolur, arkadaşları saatlerce onu ormanda arar ama bulmazlar. Gretchen sabah çıplak ve çok kötü durumda ortaya çıkar, neler olduğunu da anlatmaz. O günden da sonra bambaşka biri gibi davranmaya başlar. Abby işin peşini bırakmaz, arkadaşının başına gelenleri ortaya çıkarmak, onu kurtarmak için adeta çırpınır... Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere iş şeytan çıkarma ayinine kadar gider...



Her bölümün adı 80’lere ait (benim bilmediğim) şarkılardan alınmış. Stranger Things’i sevmiştim ama önkapakta yazanlar bana biraz iddialı geldi. Bu kitap için “fena değil” diyebilirim. Keyifli okumalar dilerim..

8 yorum:

  1. Biraz ürkütücü gözüküyor ama korku sevenler için idealdir herhalde. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok o kadar ürkütücü değil:)) teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Konusu biraz klasik sanki ama tasarımı hoş duruyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zaten tasarım alıyor esas puanları..:))

      Sil
  3. Gerilimli kitaplari severim bunu da not aliyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyifli bir kitap Derya Hanım tavsiye ederim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...