30 Temmuz 2024 Salı

Dağ Sensin - Brianna Weist

 


Zaman zaman "acaba bu hareketimle kendimi sabote mi ediyorum?" diye düşünürüm bazı şeyler için. İrade göstermekte zorlandığım konularda özellikle... Bu nedenle bu kitap çok ilgimi çekti, önümüzde aşılmaz bir dağ gibi gördüğümüz sorunlarla baş edebilmenin temelinde çok basit şeyler yatıyor aslında; "dağ sensin" derken de içimizdeki gücü vurguluyor.

Pegasus Yayınları'ndan Nisan 2023'te çıkan kitabımız kaynakçalarla beraber 229 sayfa, çeviriyi Sevinç Seyla Tezcan yapmış. Yazarın "Düşünce Şeklinizi Değiştirecek 101 Deneme" ve "Hazır Olduğunuzda İşte Böyle İyileşirsiniz" isimli diğer kitaplarını da aldım.

Yazarın psikolog ya da o tip bir mesleği olduğunu sanıyordum (keşke kitaba kısa bir özgeçmiş koysalarmış), ama bir dergide editörlük yapıyormuş anladığım kadarıyla, makale de yazıyormuş. 

Kitaba gelirsek, çok dolu ve aydınlatıcı bir kitap, bana en ilginç gelen mesela; hepimiz mutluluğu aradığımızı zannederiz ama aslında tanıdık olanı ararız. Bir de mesela kendi kendimizi kalıplara sokuyoruz, örneğin insanlar beni "bonkör" biri olarak tanıyor diye hep öyle davranmak zorunda hissetmek, halbuki istediğimiz gibi davranabiliriz. Davranışlarımızın altındaki görünür sebeplerin gerisine gidebilmeliyiz, çözüme o şekilde ulaşabiliriz.

Kitabı çok faydalı buldum, tavsiye ederim, keyifli okumalar:)



6 Temmuz 2024 Cumartesi

Hizmetçi - Freida McFadden

 



Mayıs ayında yaptığımız tatlı Ankara buluşmasında canım Balkabağı Perisi'ni n bana hediye ettiği kitaplardan biri, canım benim o kadar düşünceli ki, benim onun bloguna yaptığım yorumlardan hangi kitapları beğendiğime dikkat ederek ona göre seçmiş kitapları. Ben de bu kitabı çok merak ettiğimi yazmıştım. Gerçekten de inanılmaz sürükleyici bir kitap. Ben Colleen Hoover'ın Verity'sine benzettim. İki kitabın da goodreads puanı 4,3.

Amerika'da 2022'de çıkan Hizmetçi'nin devam kitapları da varmış; 2023'de Hizmetçinin Sırrı (4,25) ve 2024'te Hizmetçi İzliyor (3,95) yayınlanmış.

Yazarımız Freida McFadden beyin hasarları üzerine uzman bir Harward mezunu doktor. Doğum yılına ulaşamadım ama çok genç görünüyor fotoğrafında, yine de şimdiye kadar 2014'ten beri 21 roman yazmış, 40'lı yaşlarında olduğunu tahmin ediyorum.

Olimpos Yayınları'ndan çıkan kitabımız 350 sayfa. Yazarın dilimize çevrilmiş olan diğer kitapları Hizmetçinin Sırrı ve Sakın Yalan Söyleme de aynı yayın evinden çıkmış. Çeviriyi Zehra Uzun yapmış.

Kahramanımız 27 yaşındaki Millie, 10 yıl kaldığı cezavinden yeni şartlı tahliye olmuş, ailesiyle ilişkisi kopmuş ve kirasını ödeyemediği dairesinden atıldığından beri arabasında yatan talihsiz bir kadındır. Long Island'daki çok lüks bir eve yardımcılık işine başvurmak üzere gittiğinde oldukça umutsuzdur. Otuzlarının ortasındaki Nina Winchester bakımlı, hoş ama biraz dengesiz bir kadına abenzese de Millie'nin bu işe çok ihtiyacı vardır. İşe alındığında çok şaşırır ve sevinir. Tavan arasında kutu gibi bir yerde kalmak, küçük kız Cece'nin şımarıklıklarını çekmek ve hatta Nina'nın psikopatlıklarına maruz kalmak bile Millie'yi yıldırmaz.  Bir de Nina'nın kocası Andrew'in çekiciliği ve Millie'ye karşı gösterdiği yakınlık ona teselli olmaktadır. Ancak yakışıklı bahçivan Enzo'nun uyarıları, Nina hakkındaki dedikodular onu korkutmaya başlar...

Daha fazla anlatıp sürprizbozan vermeyeyim ama kitap gerçekten çok sürükleyici ve ters köşelerle dolu:) Ben 2 günde bitirdim. Sevgili Balkabağı Perisi'ne bir kere daha teşekkür eder, keyifli okumalar dilerim:)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...