25 Mayıs 2017 Perşembe

Amaama to Inazuma

12 bölümlük animemiz 2016 yılında çıkmış ve TMS Entertainment Stüdyosu tarafından hazırlanmış. Stüdyoya ait diğer animeler arasında Itazura Na Kiss de var. Tür olarak dram, komedi ve slice of life (hayattan kesit) diyebiliriz. Bu anime de mangadan uyarlanmış. Kahramanımız 3 yaşındaki sevimli Tsumugi ve öğretmen babasıdır. Tsumugi’nin annesi yakın bir zamanda vefat etmiştir, babası ona iyi bakmak için elinden geleni yapsa da özellikle yemek konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Bir gün kiraz çiçeklerinin açısını izlemeye gittiklerinde, parkta lise öğrencisi Kotori ile tanışırlar, Kotori onları annesinin restoranına davet eder. Hocamız çok mecbur kaldığı bir gün Tsumugi’yi buraya götürür, ancak Kotori’nin annesi televizyon programlarına çıkan bir aşçı olduğundan çok yoğundur ve bu nedenle restoran gerçekte açık değildir. Yine de Kotori öğretmeni ve kızını boş göndermez, birlikte güzel bir yemek hazırlarlar ve ardından afiyetle yerler. Bu törensel deneyim o kadar hoşlarına gider ki düzenli olarak buluşup güzel yemekler hazırlamaya başlarlar…

Bu animeye kaç puan vereceğimi bilemiyorum. Öncelikle çizimler, müzik ve jenerik çok güzel, konu değişik, Tsumugi karakteri hem sevimlilik hem gerçekçilik olarak çok başarılı, onu çok sevdim. Yemek yapılan animeler hoşuma gidiyor, burada da yapılan yemeklerin ayrıntılı tarifleri var, o hoşuma gitti. Yalnız konu bir yere gitmiyor, biraz durağan, halbuki animede işlenebilecek konular var, mesela Kotori sanki öğretmeninden hoşlanıyor gibi, veya Kotori’nin bıçak kullanamaması, öğretmenin yalnızlığı vs vs, havada kalmış bazı şeyler. Son bölümde sadece Tsumugi babasının onu çok sevdiğini anlamış oldu ve animemiz de böylece bitiverdi. Yine de animeyi sevdiğimi söyleyebilirim, ikinci sezonu olsa belki konular daha iyi işlenebilirdi. Imdb puanı 7,6. Keyifli seyirler.

13 yorum:

  1. Havada kalmış şeyler olsa da genel olarak bıraktığı tat güzelse izlenebilir diyor ve bunu da izlenecekler arasına alıyorum.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirin ama çok sürükleyici olmayan bir anime, ama dediğin gibi bıraktığı tat güzel, teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. böyle şeylere anime mi hiç ilgi duymadım ömrü hayatımda nedense ama tutkuyla bağlı olanlar var :D :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tutkuyla bağlı olmasam da seviyorum ben de:)

      Sil
  3. Çok sevimliler bunlar, önerin için teşekkür ederim dostum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ufaklık çok şirindi gerçekten, ben teşekkür ederim:))

      Sil
  4. Tatlı bir konusu var gibi :)) Benim anime kariyerim Naruto'yla başladı ve Naruto'yu bitiremediğim için de başka anime hiç izlemedim :D Aslında Naruto'yu sevmiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben özellikle çok bölümlü animelerden kaçıyorum o yüzden:))ruh halime göre az bölümlü olanları tercih ediyorum, teşekkür ederim yorumuna, sevgileer:)

      Sil
  5. Anime izlemeyi düşünüyorum ama karar veremiyorum. 12 bölüm iyiymiş ama ilgimi cekmedi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu pek sürükleyici değil belki daha çok hoşuna giden bir şeyler bulabilirsin, keyifli seyirler:)

      Sil
  6. Nedense hiç anime izlemedim ama çok övenler var. Aslında değişik bir bakış açısı kazandırabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir deneyin belki seversiniz, teşekkür ederim yorumunuza:) yarışmamız için oy vermeyi unutmayın bu arada, sevgiler:)

      Sil
  7. senin animeleri listeye alıyom bakalım hangi birini seyredebileceğim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...