16 Temmuz 2012 Pazartesi

Mr.Why'ın Sonu - Scarlett Thomas


Beslenme Çantası severek takip ettiğim bir blog, orijinal kitap tavsiyeleri için bakmanızı öneririm. Son olarak bu sitede Scarlett Thomas'ın "Mr.Why'ın Sonu" isimli romanıyla karşılaştım. Konusu son derece ilginç; Ariel Manto tek başına ve zor bir hayat yaşayan, değişik ilgi alanları olan genç bir kadındır. Yazar Lumas'e olan ilgisi onu yüksek lisans yapmaya iter. Bir gün tesadüfen girdiği bir kitapçıda, dünyada sadece tek bir kopyası kalmış olduğu düşünülen -o da Almanya'da bir bankanın kasasında- ve aynı zamanda lanetli olduğu söylenen "Mr. Why'ın Sonu" isimli kitaba rastlar, tabi hiç düşünmeden alır kitabı. Neredeyse bir gecede okuyup bitirdiği kitabın hikayesi ilginçtir ancak kitabın en önemli sayfası yırtılmıştır. Bu sayfada, kitabın kahramanının yaptığı zihinsel yolculukların anahtarı olan formül verilmektedir. Tesadüfen o formülü de bulan Ariel, binbir güçlükle onu da hazırlayıp aynen kitabın kahramanı gibi bu zihinsel yolculukları yapmaya başlar. Tabi bu yolculuklar o kadar kolay olmayacaktır.

Kitabın konusunu ilginç buldum ama bu roman bence daha kısa olabilirdi, yer yer sıkıldım ve hızlı okuma teknikleriyle bazı kısımları hızlıca okudum:)) Yazarın bilgisi, donanımı gerçekten etkileyici, yer yer felsefi tartışmalara da giriyor. Dediğim gibi ilginç bir konu ama yazar daha kısa ve etkileyici hale getirebilirmiş bu romanı diye düşündüm, okunabilir:)

Bu arada sıcaklardan dolayı okuma hızım düştü, fazla okuyamıyorum malesef:)Yine de bugün Capitol'deki D&R'a uğradım, daha önce başka D&R'lara da bakmış ama Can Yayınları'nın kampanyasında beğendiğim bir kitaba rastlamamıştım, bugün öyle şanslıyım ki Mişima'nın almayı düşündüğüm Bereket Denizi dörtlemesinin kitaplarını buldum, bir de Nihal Yeğinobalı'nın Sitem isimli kitabını kütüphaneme kattım, şanslı bir gündü, keyifli okumalar:)

12 yorum:

  1. Erencim; çok merak ettim kitabı ama daha az önce kargom geldi bi dünya okunacak yeni kitabım oldu, artık başka kargoya diyelim:))
    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Tully'cim ben de D&R'dan yeni kitaplar aldım bugün, o kadar çok okunacak var ki:) sen de yeni kitaplarını paylaşırsın artık bizimle, merak ettim, sana da mutlu haftalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda fotoğraflayıp eklerim:)) İçlerinden senin okuduğun olabilir yalnız:))

      Sil
    2. Merakla bekliyorum:)

      Sil
  3. Kitabın konusu dediğin gibi ilginç ve enteresan gerçekten. Aklımın bir köşesine yazdım:) Paylaşımın için teşekkür ederim canım.
    Keyifli okumaların olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilginç Okuyancım, güzel yorumun için ben teşekkür ederim, keyifli okumalar, sevgilerimle:)

      Sil
  4. hastalıktan bi kalksam Di end Ar'a ben de uğrayacağım bu Can yayınları kampanyası için. Yaz günü faranjit de olunur mu yaaa...:(

    İyi okumalar sana da. Okumak insanı parlatıp bir adım ileri götürür, kim ne derse desin, okuyan insan benim gözümde özeldir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nardacım çok geçmiş olsun, gerçekten bu havalarda sıcaklarda terliyoruz klimalarla donuyoruz dikkatli olmak lazım, acil şifalar:)
      Okuyan kişiler hakkında ben de seninle aynı fikirdeyim, özel insanlar:)

      Sil
  5. Enteresan bir kitapmış hakketen konusunu okurken bile sürüklemeye başladı, bilindik kitap mağazalarından ulaşabiliriz herhalde bu kitaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konusu oldukça değişik, ben internetten almıştım, pek popüler bir kitap olmadığından kitapçılarda bulmanız zor olabilir:)

      Sil
    2. Hocam bu kitabı sizin aldığınız sitenin adresini paylaşabilirmisiniz mümkünse bende almak isterim bu kitabı.

      Sil
    3. Ben www.kitapyurdu.com'dan almıştım, www.okuoku.com'a da bakabilirsiniz:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...