7 Şubat 2013 Perşembe

Adem'den Önce- Jack London

.
Jack London 1876'da Amerika'da doğmuş, daha çok insanın doğanın zor şartlarında verdiği mücadeleleri anlatmış kitaplarında. "Vahşetin Çağırısı" ve "Beyaz Diş" en ünlü romanlarından. Ben bu iki kitabı da okumadım. Yazarın okuduğum ilk kitabı oldu "Adem'den Önce".

Jack London'ın bu romanıda diğer çoğu romanı gibi kısa sayılabilir, 155 sayfa. Konusu diğer romanlarından biraz daha farklı, gerçi yine insanın doğa ile mücadelesi var ama kahramanalarımız günümüz insanı değil, daha yeni evrimleşmekte olan mağara adamları. Olayları bize genç mağara adamımız İri Diş anlatıyor. Birlikte yaşadığı insanların yaşayışlarını, aile düzenlerini, beslenmelerini, mücadele etmeleri gereken ateş adamları ve ağaç adamlarını anlatıyor bize İri Diş. Aynı zamanda da şu anki bazı içgüdü, korku ve alışkanlıklarımızın temellerini o zamanlarda arıyor. Örneğin müziğin doğuşu, birlikte hareket etme gibi davranışların nasıl doğmuş olabileceği gibi konularda akıl yürütüyor. Kolay okunan ve farklı bir kitap, tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)

Resim:http://www.visualphotos.com/photo/1x7580087/neanderthal_man_E4380206.jpg

6 yorum:

  1. Jack London adamım benim :) kitaplarının çoğunu okudum ama bunu değil. Genel bir insan analizi ve doğa vardır kitaplarında hep. Ama sakin durağan bir doğa değil. Acımasız, vahşi doğa.
    Bu eksik kitaplığımızda alıp okumam lazım Eren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım gerçekten bu kitabında da insan analizi ve doğa var konusu farklı olsa da. İnsanı düşünmeye sürükleyen güzel bir kitap, tavsiye ederim, yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Paylaştığın için teşekkürler canım.
    Bol keyifli okumaların olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyancım yorumun için teşekkür ederim, sana da keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  3. Uzun zaman önce okumuştum bu kitabı. Bilimsel bir gerçeği eğlenceli bir şekilde aktarmış. Keyifli bir kitaptı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de severek okuduğum bir kitap oldu, yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...