19 Mart 2013 Salı

Ayışığı Kedisi- Ayşım Okudan


Uzun zamandır okumak istediğim ancak yıllık kitap alışverişlerimi en az 6ayda bir yaptığım için ancak alıp okuma fırsatı bulduğum Ayışığı Kedisi'ni sonunda okudum. Yazar Ayşım Okudan aslında blogunu çok severek takip ettiğim blogger arkadaşım, bir kaç ay önce kendisinin bir çok marifetinin yanında aynı zamanda yazar olduğunu öğrenince çok şaşırdım, üstelik Ayışığı Kedisi kendisinin ikinci kitabı.

Yakın zamanda kitabı çıkan diğer bir blogger arkadaşım da Hakiki Vladimir blogunun sahibi Deniz Moralıgil, onun Gölge Falı isimli kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum:)

Ayışığı Kedisi'ni geri dönecek olursak, 114 sayfalık kitap yazarımızın şiir ve hikayelerinden oluşuyor. Öncelikle kitabın kapağına bayıldım, kedi sevgisini yakından bildiğim arkadaşımın kitap kapağı kitabına çok yakışmış, kitabın ismi de öyle, hatta Ayışığımın Kedisi de olabilirmiş dedim, yazarımızın ismiyle kafiyeli olurdu diye düşündüm :))

Yazar kitabın arka kapağında kitabını şöyle tanımlamış;

"Beynimin geri dönüşüm kutusunu kurcaladım ve içindeki birikimlerle harf harf döşeyip kelimeleri, bu kitabı hazırladım Çıfıt çarşısı gibi bir manzara karşımda, ben bile şaştım onca kalabalığa... Yaşadıklarımı, yaşattıklarımı, gördüğüm yerleri, şahit olduğum olayları, edindiğim bilgileri hepsini istiflemişim. Acıları, kayıpları, hüüznleri en uzağa iteklemişim. İyi antikacı olur benden. Eskiye ait ne varsa belleğime kaydetmişim. Anıların kimi bir şarkıya kimi bir kokuya kimi de bir dizeye tutunmuş, canlanmak için sırasını bekler dururmuş. Velhasıl kelam beynimin geri dönüşüm kutusunun içindekileriyle elinizde tutmakta olduğunuz bu naçizane söz-nağmeler ortaya çıktı.

Ayın gölgesinde
Bir kuyruk mesafesindeki
Mutluluğa mırıldanıyor
Ayışığı kedisi"

Gerçekten de şiirleri, hikayeleri okurken görüyorsunuz neler takılmış yazarımızın gözüne, neler etkilemiş onu, yılların birikimleri duyarlı ve hassas bir elden dökülmüş kağıda. Bu yüzden bir çırpıda okunacak bir kitap değil, ağır ağır sindire sindire okunmalı. Ben akşamları yatmadan önce bir kaç sayfa okudum. Şiirler hem yüreğe hem de kulağa hitap ediyor, kelimeler o kadar ahenkli seçilmiş ki neredeyse müzikli. Hikayeleri de çok yaratıcı buldum, merakla okudum. Sonuç olarak Ayışığı Kedisi çok beğendiğim bir kitap oldu, yazarı da blog arkadaşım olduğundan çok mutlu oldum, gurur duydum:) Bence Ayşım Okudan'ın daha çok kitabını okuyacağız, hatta ben şahsen onun kaleminden daha uzun hikayeler okumak isterim:) İnşallah bir imza gününde kendisine kitabını da imzalatmak isterim, keyifli okumalar:)

8 yorum:

  1. Ben de çok büyük bir sevinçle alıp, okudum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıdığımız, sevdiğimiz bir arkadaşımızın kitabını okumak ayrı bir keyif Natalicim:)

      Sil
  2. Bilmiyordum. En kısa zamanda alıp okuyacağım. Hatta bana Sevgi bağı kitabını hediye eden arkadaşıma da bir tane alıp hediye verebilirim. Yorumuna bakılırsa kitap gerçekten güzel ve ben senin yorumlarına çok güveniyorum.
    Seviler Erenciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zarifsiniz Defne Hanım, yorumlariniz beni çok mutlu ediyor teşekkür ederim:) bir arkadaşımın kitabını okumak cok keyifliydi, siz de beğenirsiniz umarım, sevgiler:)

      Sil
  3. Kesinlikle çok beğendim bende Ayşımın kitabını Eren. En kısa zamanda paylaşıcam zaten, çok hoşuma gidiyor tanıdığımız bir insanın kitap yazması ve okumak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Aslicim, senin yorumunu da merakla bekliyorum, sevgiler:)

      Sil
  4. Sevgili Erencim çok zarifsin. Beni çok mutlu ettim. Gönülden teşekkür ediyorum.
    Benim için çok değerli bu güzel paylaşımına geç cevap yazdığım için kusuruma bakma. Geçen hafta kayınvalidemi kaybettik ve tüm hafta boyunca bloglara bakamadım.
    Ama inan beni çok mutlu ettin. İlgin ve desteğin için tekrar tekrar kocaman teşekkürler:)
    Ayrıca Nathalicecim ve Aslıcım sizlere de en içteninden teşekkürler ve de sevgiler:)
    Sevgili Defne Hanım ilginiz için size de çok teşekkür ederim.
    Mutlu kalın, mutlu yaşayın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım öncelikle başınız sağ olsun. Allah sabır versin. Yorumum gerçekleri yansıtıyor, seni mutlu etmesine çok sevindim, yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyoruz, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...