23 Nisan 2013 Salı

Hayaletgören – Friedrich Schiller


Yazarın 1789’da 30 yaşındayken yazdığı Hayaletgören, Can Yayınlarının Gotikromantik serisine ait bir roman. 142 sayfadan oluşan kitap iki bölümden oluşuyor. Yazar ikinci bölümden sonrasını yazmayarak kitabı yarım bırakmış.

Konuya gelecek olursak, kahramanımız prens Venedik’te bir gezide bulunmaktadır. Kendisi doğa üstü konulara meraklı bir adamdır ve bir gün (Ermeni Kilisesi mensuplarının giydiği cüppeye benzer bir cüppe giydiği için) Ermeni diye bahsedilen bir adamla karşılaşır, bu gizemli adam roman boyunca pek çok kez karşımıza çıkacaktır. Okuyucu prens ve Ermeninin ilişkisini merak eder. Ermeni gerçekten doğa üstü güçlere sahip gizemli bir adam mıdır yoksa bir şarlatan mıdır? Kitabın ikinci bölümünde prens aşık olur ancak Ermeni bir şekilde yine olaylara dahil olur.

Kitap benim pek ilgimi çekmedi, sürükleyici ve ilginç bulmadım. Yine de sizin ilginizi çekebilir.

5 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler canım.
    Keyifli okumaların daim olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyancım güzel yorumun için teşekkür ederim, ben de senin gibi çok okuyan bir kitapsevere keyifli okumalar dilerim:)sevgiler

      Sil
  2. Bu tarz kitapları pek anlayamıyorum Eren ya :) bende dün okuduğum kitabı bitirdim, Cehennemde Balo Geceleri diye bir kitap. İnan sırf bitirmek için okudum, aslında benim sevdiğim tarz ama bir şey anlatmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Aslıcım, sanıyorum bu kitap da tarihi önemi veya türünün ilk örneklerinden birisi olduğu için basılmış diye düşünüyorum, neyseki fazla uzun değildi, yorumun için teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  3. Yarımmış üstelik, gereksiz iş yapmışlar :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...