26 Eylül 2013 Perşembe

Bokura Ga Ita

Uzun zamandır anime yazısı yayınlamamıştım. En son izlediğim anime Bokura Ga Ita (We Were There), 2006 yılında çıkmış, 26 bölümlük bir anime. Yine romantizm ağırlıklı bir anime.

Nana, liseye başladığında yakışıklılığı, popülerliği ve peşindeki kızların sayısıyla meşhur Yano Motoharu ile aynı sınıfta olduğunu görür. Yano gerçekten çok yakışıklı, sıcakkanlı, neşeli ve rahat bir çocuktur, Nana da ona kayıtsız kalamaz ve ondan hoşlanmaya başlar. Bu arada Nana'nın sınıf başkanı, Yano'nun da onun yardımcılığına seçilmesi ikisinin yakınlaşması için zemin hazırlar. Nana önceleri onun gibi popüler bir çocuğun kendisinden hoşlanmasını ummaz bile ama kısa sürede duygularının karşılıklı olduğu ortaya çıkar ve çıkmaya başlarlar.


Ancak her aşkta olduğu gibi bu aşkta da engeller ve olumsuz durumlar vardır tabi. Yano'nun önceki kız arkadaşı -onun da ismi Nana'dır-, aynı zamanda sınıf arkadaşları Yuri'nin ablasıdır ve iki sene önce Yano'dan önceki serseri sevgilisinin arabasındayken geçirdikleri trafik kazası sonucu ölmüştür. Olayın üzerinden iki sene geçmesine rağmen Yano bu olayı henüz atlatamamıştır, çünkü hem kız arkadaşının onu aldattığını düşünmektedir hem de hala ona karşı birşeyler hissettiğinden ölümünü kabullenememektedir. Bu çelişkili duyguları onun yeni kız arkadaşı Nana ile ilişkisine zarar verir. Diğer taraftan bambaşka bir sorun da eski sevgili Nana'nın kız kardeşi Yuri'nin de Yano'dan hoşlanıyor olması ve Yano ile bir geçmişlerinin olmasıdır. Yuri kolay bir rakip değildir ve dizinin son bölümüne -ve hatta sonrası için bile- kadar bu ilişki için tehdit oluşturacaktır.

Bu aşkı zorlaştıran bir başka faktör de Yano'nun en yakın arkadaşı Takeuchi'nin de Nana'dan hoşlanıyor olması, Nana'nın da ondan etkilenmesidir. Bu gibi şeyler 26 bölüm boyunca yanlış anlaşılmalara, küslüklere sebep olup dururlar, ancak Yano ve Nana arasındaki aşk o kadar büyüktür ki, herşeyin üstesinden gelir. Özellikle son iki-üç bölümde bu ilişki için bambaşka bir zorluk belirir, ne olacağını bilemeyiz ama bu çifte güvenimiz tamdır.

Hoş, romantik bir animeydi. Bana Zaman zaman Kimi Ni Todoke'yi hatırlattı. Nana'nın mızmızlıklarına sinir olsam da son iki üç bölüm özellikle çok hoşuma gitti. İzleyecek romantik bir anime arıyorsanız fena bulmayacağınızı düşünüyorum, iyi seyirler.

Resim 1:http://gallery.minitokyo.net/view/501729
Resim 2:http://www.zerochan.net/127847


2 yorum:

  1. Çocuksu masumiyet.Bana çocuklarımla seyrettiğim harika roman tadında çizgi filmleri hatırlattın. Çok severim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çizimler de benim cok hoşuma gitti, yorumunuz için teşekkür ederim Defne Hanım, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...