12 Ocak 2014 Pazar

Ben Bir Ağacım – Orhan Pamuk

Orhan Pamuk’un Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan bu son kitabı, yazarın önceki kitaplarından seçme bazı bölümler ile henüz yayınlanmamış son kitabından bir bölüm içeriyor (yazarın alıntılar yaptığı romanları Kara Kitap, Benim Adım Kırmızı, Öteki Renkler, İstanbul – Hatıralar ve Şehir, Kar ve Kafamda Bir Tuhaflık isimli henüz yayınlanmamış romanı. Pamuk, kitaba yazdığı önsözde “en kolay anlaşılabilir ve en güçlü olanları” seçmeye çalıştığını yazmış, “kolay anlaşılmak ve güçlü söz her zaman yan yana gelmez,” diye de eklemiş. Orhan Pamuk, bu kitabı için seçtiği bölümlerin kendisinin en sevdiği ve oynamaktan en zevk aldığı bölümler olduğunu yazmış, bu metinleri kitaba alırken de bazı değişiklikler yaptığını söylemiş.

“Okura Not: Kim Anlatıyor?” Başlıklı önsöz yazısından da hoşuma giden şu cümleye yer vermek isterim: “Romancılık, insanın kendi hayatından başka birinin hayatı gibi, başkalarının hayatlarından da kendi hayatıymış gibi söz edebilme hüneridir.”

118 sayfalık kitap gerçekten seçme güzellikteki metinler içeriyor, yazarın hayranlarını çok mutlu edecek bir kitap, henüz Orhan Pamuk okumadıysanız da özellikle tavsiye ederim, eminim bu kitabı okuduktan sonra bölümlerin devamını okumak için kitapların kendilerini almak isteyeceksiniz. Bu arada kitabın kapak resmi de yazar tarafından kitaba özel olarak yapılmış. Keyifli okumalar.

10 yorum:

  1. ben anlamıyorum ama bu tür kolaj kitap çıkarmaları :( neyse, istemiş ve yapmış adam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir nevi best of Nardacım, yazarı hiç tanımayanlara kitap seçiminde yardımcı olabilir belki:)

      Sil
  2. Şu aralar Pamuk'tan sadece önceden yazdığı kitaplar hakkında kitap haberleri geliyor. Yeni romanının çıkmasını bekliyorum artık.

    YanıtlaSil
  3. heey bunu okuduum çok tatlı olmuş di mii.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de yeni romanini cok merak ediyorum, bu kitapta ondan da bir bolum var:)

    YanıtlaSil
  5. Evet deep guzeldi bence de:)

    YanıtlaSil
  6. Ben de okudum bu kitabi, gercekten yazari tanimayanlar icin iyi bir tanitici kitap olmus:) benim gibi bir Orhan Pamuk hayrani icin de guzel bir hatira kitap oldu...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Ben de severek okudum Natalicim, bir de yazarin kendisinin de hangi yazilarini daha cok sevdigini de gormus olduk, yorumun icin tesekurler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. “Romancılık, insanın kendi hayatından başka birinin hayatı gibi, başkalarının hayatlarından da kendi hayatıymış gibi söz edebilme hüneridir.” ne kadar güzel bir tanım, bayıldım!

    YanıtlaSil
  9. Benim de çok beğendiğim bir söz oldu, çok doğru değil mi ama?:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...