27 Ocak 2014 Pazartesi

Eğlence Parkı – Stephen King

İnkılap Kitabevi’nin tescilli markası olan Sayfa6 yayınlarından bu sene çıkan Eğlence Parkı, Amazon’un yılın en iyi 100 kitabı arasında. Bu yıl Stephen King’in Medyum isimli romanının devamı olarak yazdığı Doktor Uyku da çıktı. Eğlence Parkı 291 sayfa. Kısaca söylemem gerekirse tek bir sayfasında bile sıkılmayacağınız harika bir roman. Olaylar, tahmin edebileceğiniz üzere bir eğlence parkında geçiyor. Kahramanımız Devin Jones 21 yaşındadır, 1973 yılında üniversite masrafları için biraz para kazanmak ve büyük bir aşkla tutulduğu ama kendisini terk eden kız arkadaşını unutabilmek için bir eğlence parkında işe girer. Devin işe girmeden kısa süre önce eğlence parkının Dehşet Tüneli’nde genç bir kız cinayete kurban gitmiştir ve lunapark çalışanları arasında kızın hayaletinin görüldüğüne dair bir söylenti dolaşmaktadır. Devin özellikle bu hayaletin yakın arkadaşı Tom tarafından görülmesi üzerine kendini kaptırır ve Tom’un kız arkadaşının da yardımıyla olayı araştırmaya başlar. Diğer taraftan Devin’in, ölümcül hastalığı olan 10 yaşındaki oğlu Mike ile yakındaki büyük köşkte oturan genç ve güzel Annie ile arkadaş olması, onları da bir şekilde olayın içine iter. Stephen King’in yine sıcacık anlatımı ile hem duygusal hem de heyecanlı bir roman, kitabı elinize alır almaz nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Bu arada kitabın kapak tasarımını da çok beğendiğini ekleyeyim. Sırada Doktor Uyku var:) Keyifli okumalar.

13 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir kitaptı Eğlence Parkı :) Stephen King'in yazdığı ve okumak istediğim 42 kitabı daha var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim de tadı damağımda kaldı diyebilirim:) benim için sırada Doktor Uyku var, zaten Stephen King'in hızına yetişilmiyor, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Bu yasima gelip de hala stephen king okuyamis olmak ne aci, sadece o mu zaman ah zamansizlik :) kitap kapagini ben de begendim.
    Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaziyecim bir denemeni öneririm, zaten kitapları o kadar sürükleyici ki eminim bir kitabını bitirmek 2 gün sürecektir, benim favorilerim özellikle 70-80lerdeki kitapları, mesela Christie, Hayvan Mezarlığı, Medyum, Korku Ağı..:) yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. heeeey okumadım ama okurum yazarım bloga.
    ya eğlence parkında gerilim romanlarına bayılırım.
    bak bi de mary higgins clark romanı var eğlence parkında.
    nefis.
    bi de dean koontz.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel kitap deep tavsiye ederim, bu arada Mary Higgins Clark'ınkini değil ama Dean Koontz'unkini okumuştum, güzeldi, tavsiyen için teşekkür ederim:)

      Sil
  4. King'in bütün kitaplarını okuduğunu düşünen biri olarak hala huzuna yetişemediğimi farkettim Eren :) bu kitabın siparişini verdim ve Doktor Uyku çoktan alınıp okundu.
    Medyum kitabını yıllar önce okumuş etkisinde kalmıştım. İkinci kitabının çıktığını okuyunca hemen aldım ve inan eski bir dostu bulmuş kadar sevindim. Çok iyi bir kitap okuyunca hak vericeksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Aslıcım, yazarın Medyum'un devamını yazmış olması çok güzel, Doktor Uyku okunmamış kitaplar rafımda sırasını bekliyor, çok heyecanlıyım:)) yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. bissürü bissürü kitap yazıyom amaaaa görmüyon muu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gördüm gördüüm:)bu arada kitabını aldım internetten ama elime daha ulaşmadı:)

      Sil
  6. piki.
    okuyunca yazarsın ama di mi amaaa.
    :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...