11 Eylül 2015 Cuma

Doktor March'ın Dört Oğlu- Brigitte Aubert

İşte 1956 doğumlu Fransız polisiye yazarı Brigitte Aubert! Patricia Highsmith'e benzettim ben kendisini, özellikle de tarzını. Üretken bir yazar, Doktor March'ın Dört Oğlu'da yazarın ilk kitabı. Metis Yayınları'ndan çıkan kitap 163 sayfa, katil ve katilin peşindeki hizmetçinin birbirini takip eden günlüklerinden oluşuyor, hem biçim hem de konu olarak oldukça hoş. Doktor March'ın dördüz oğullarından biri öldürmeyi seven bir katildir, sürekli cinayet işler ve üstelik bunu yazma arzusu da duyar, yalnız yakalanma korkusundan dolayı kim olduğunu açıkça söylemez, sadece birbirinin tıpa tıp aynı dördüzlerden biri olduğunu söyler. Evin hizmetçisi Jeanie bu günlüğü bulur ve durumun ciddiyetini görünce katilin kim olduğunu bulmayı kafasına koyar. Katil Jeanie'nin kendisinin peşinde olduğunu anlayınca, o da Jeanie'nin peşine düşer. Özellikle Jeanie'nin üslubu oldukça eğlenceli, hem okuduğunuzdan keyif alıyorsunuz hem de katilin kim olduğunu merak edip duruyorsunuz. Ortalardaki bir ipucu size katili tahmin ettiriyor ama yine de çok güzel bir kitaptı. Tavisye ederim, keyifli okumalar:)

Not:
Deep Tone arkadaşımın yorumuyla fark ettim, yazımda belirtmeyi unutmuşum, bu güzel kitabı da zevklerimizin ortak olduğu çok sevgili blogger arkadaşım Biblio'nun sayesinde okudum.
Resim: http://www.metiskitap.com/ExternalFiles/Domain/68.png

6 yorum:

  1. Kitaplar konusunda paslaşmamız çok hoşuma gidiyor. İyi dediğin bir kitabı sevmediğim olmadı bugüne kadar, çok güzel kitaplar okudum tavsiyelerin üzerine. :)

    Dr. March'ın Dört Oğlu'nu büyük bir heyecanla okumuştum, bu kitap üzerinde de aynı noktada buluşabilmemize sevindim. Brigitte Aubert'in diğer romanları da Türkçe'de olsa ne güzel olur.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Bibliocum ben de aynen sayende çok güzel kitaplar ve yazarlarla tanıştım:) Bu kitap da onlardan biri, ben de yazarın diğer kitaplarını okumak isterim, güzel yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Eren bilmediğim bir yazar ve konu olarak çok tuttum mutlaka alıp okuyacağım bir kitap bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım yorumun beni çok mutlu etti, özlemiştik seni:) Kitabı ben çok beğendim eminim sen de seversin, keyifli okumalar dilerim, sevgiler:)

      Sil
  4. anaaa hiç duymadım nerden buldun duydun yaaaa okurum taam not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazımda belirtmeyi unutmuşum Deep'cim, şimdi ekledim sonuna not olarak, bu kitaptan blogger arkadaşım Biblio sayesinde haberim oldu, çok güzel bir kitap:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...