9 Kasım 2015 Pazartesi

"Teşekkür ederim, siz nasılsınız?" - Penny Palmano

Bazen sokakta istediği şey için ağlayarak tepinen çocuklar görürüz, bir yandan anne ve babasına acırız bir yandan da çocuğunu iyi yetiştiremediği için kızarız. Siz olsanız ne yaparsınız peki? Kızmalı mı yoksa istediği neyse hemen vermeli mi? Çocuk yetiştirme konusu gerçekten çok önemli, yapacağınız yanlışlar ileride daha da büyük yanlışlar olarak sizin veya çocuğunuzun hayatını mahvedebilir. Bu bir yana, çocuğunuz size sorun çıkarmıyor olsa bile küçük yaşta edinilmeyen sosyal nezaket kuralları çocuğunuzun ileride arkadaşları arasında pek de sevilmeyen hatta asosyal olmasına yol açabilir.

Bu kadar giriş yaptıktan sonra şimdi kısaca kitabı tanıtayım. Mikado yayınlarından 2010 yılında çıkmış olan kitap 258 sayfa. Kitap Amerika'da çıktığı anda bestseller olmuş ve yazar ardı ardına bir çok televizyon programına katılıp bir anda meşhur olmuş. Yazarımız hem çocuk bakıcılığı hem de kayak öğretmenliği yapmış, kendisi de anne aynı zamanda. Bütün bu tecrübelerini bu kitapta toplamış. Kitabın alt başlığı "Çocuğunuza başarı ve saygınlık kazandıracak görgü kuralları nelerdir? Çocuğunuzun ileri seviyede bir sosyal zekaya sahip olabilmesi için anne ve baba olarak neler yapmalısınız?" Kitap hem küçük yaştakiler hem de ergen çocuklar için hem nasıl davranılması gerektiğini anlatıyor, hem de onlara neler öğretmeniz gerektiğini. Üç ana başlık, "çocukların gereksinimleri nelerdir?", bunun altında sevgi, ilgi, disiplin, saygı gibi başlıklar var, ikinci ana başlık "iyi huylar", burada toplum içinde davranışlar, nezaket kuralları gibi başlıklar var, burada çocuğunuza benimsetmeniz gereken davranış kuralları var, üçnüncü kısımda da iş ve çocuk bakımı yer alıyor, burada çalışan anne babaların dikkat etmeleri gereken noktalar ile bakıcı seçimi konusu anlatılmış.

Kitap kolay okunuyor, yazar esprili bir dille hem konuları özetlemiş hem de örneklerle açıklamış. Ben çok beğendim ve işime yarayacağına inanıyorum. Deneyip görmeli:) Anne ve babalara tavsiye ederim, keyifli okumalar:)

9 yorum:

  1. Çocuğun istediği şeyleri neden yaptığınızı veya neden yapmadığınızı gerçekçi bir şekilde anlatmak gerekir diye düşünüyorum. Bunu anlayacağını zannediyorum. O an anlamasa da siz eğitiminizi yalansız dolansız yapmış olursunuz. :) Çocuğun güvenini kazanırsınız. Annem ya da babam hayatım boyunca bana yalan söylemedi düşüncesi çocuk için çok önemli olsa gerek.

    YanıtlaSil
  2. gunde bin kere kitap almayacagim, kitap almayacagim diye telkin ediyorum kendime :(
    okunmayi bekleyen kitaplar 3 adam boyunu gecti :(
    ama bunu da cok merak ettim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten güzel ve kolay okunan bir kitap Sergul'cum, güzel bilgiler var, öfke krizi geçiren çocuğa nasil davranmak gerekir gibi, tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Valla o terter tepinen çocuk modeli çok kötü ya:( Ne yapacağını şaşırıyor insan. Yeğenimde vardı, şimdi (4 buçuk yaşında) biraz azaldı ama yine de var o huy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Narda'cım, işte bazı püf noktaları var işin:)) alıyorsun mesela odasına götürüyorsun sen de çıkıyorsun, sonra sakinleştiğinde yanına gidip farklı bir şeyler yapıyorsun ve olay hakkında konuşmuyorsun.. ilginç yaklaşımlar:)

      Sil
  4. konusu da güzelmiş kadının dili de hoş diyorsun. best seller ise demek ki çok da faydalı. uygulamaya başladın mıııı :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak ufak başladım Deepcim:) mesela işte ağlama nöbetleri, ama en önemlisi kararlı olmak bunları uygularken..:))

      Sil
  5. İşime yarayacak bir kitap.Tanıtım için sağol,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet taze bir baba olarak kitaptan faydalanabilirsiniz:) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...