5 Mart 2016 Cumartesi

Ruhi Mücerret - Murat Menteş

Murat Menteş'in daha önce Korkma Ben Varım isimli kitabını okumuştum. Ruhi Mücerret ise mart 2013'de April Yayıncılık'tan çıkmış, 318 sayfa. Kitap çıktığında bir anda popüler olup çok sayıda okuyucu tarafından okunmuştu. Ben de aslında kitabı alalı bayağı oluyor ama kısmet bugüneymiş (bu cümleyi son zamanlarda ne kadar sık kullandığımı fark ettiniz mi?:)) Öncelikle kitabın kapağına bayıldım, bence kitabın bu kadar popüler olmasında bunun da etkisi var. Evet gelelim kitabın konusuna, Ruhi Mücerret 100 yaşını geçmiş bir savaş gazisidir, bütün silah arkadaşları ebediyete intikal etmiş olduklarından milli günlere davet edilen tek gazidir, dolayısıyla ülkede oldukça tanınan biridir. Haydarpaşa Garı'nda bekçilik yaptığı günlerde tek dostu gar müdürü Zülfikar Zarifoğlu ölüm döşeğindeyken kendisinden bir dilekte bulunur: Masum Cici'yi öldürmesi. Diğer taraftan Civan Kazanova yıllarca "kaybeden" biri gibi sokaklarda dolaştıktan sonra rahmetli ağabeyinin eşi Nazlı Hilal ve oğlu Ozan ile karşılaşır, yalnız Ozan lösemidir ve iyileşme umudu 250.000 TL'lik bir ameliyat olmasına bağlıdır. Civan planını yapar ve sonrasında olaylar gelişir... Hem de ne gelişmek, grift bir olaylar yumağından bahsediyorum... Doğrusu konuyu doğru anlatamamış da olabilirim, çünkü sebep-sonuç ilişkileri de oldukça karmaşık. Murat Menteş'in son derece kendine has üslubu kimileri için zorlayıcı olsa da kimileri için vazgeçilmez, açıkçası ben birinci gruba dahilim. Bu arada kitabın Masum Cici'li bicili kısmı oldukça ilginç, bir bilim kurgu romanına da çevrilebilirmiş. Bu arada yazarın Korkma Ben Varım'dan tanıdığım bazı karakterlere de kısa roller vemesi ve Emrah Serbes, Alper Canıgüz gibi yazar arkadaşlarına da satır aralarında selam göndermesi kitabın hoş ayrıntılarından oldu benim için... Keyifli okumalar dilerim:)

10 yorum:

  1. Doğru bir tespitte bulunmuşsun. Bazıları yazarın üslubunu sevmeyip kitabını yarıda bırakırken bazıları, ben de bu gruba dahilim, kitabına bayılıp bütün kitaplarını okumak istiyor. Yazarla Ruhi Mücerret kitabıyla tanıştım ve çok sevdim. Diğer kitaplarını da okumak istiyorum ama herkesin seveceği bir tarzı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın değişik ve eğlenceli bir tarzı var gerçekten, hayranlarını anlayabiliyorum:) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgileR:)

      Sil
  2. Yazarın okuduğum tek kitabı, sevmiştim ben. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir kitap gerçekten, kapağına bayıldım ben:))

      Sil
  3. ya bi başlayamadım ben de buna yaaaa elim gitmedi bi türlü, eğlenceli belli öyle demişsin ve zorlayıcı :) karmaşık herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında senin tarzına biraz benzetebiliriz belki Deepcim, bol çağrışımlı esprili bir tarz.. denemelisin:)

      Sil
  4. bir yazımda demiştim ben , bir gurup yazar var ki hem popüler hem de benzer sanki , yeni nesil bir gurup , aslında gurup değil ama ben gurup gibi görüyorum .Menteş konuşurken de böyle , enteresan , severim ben aslen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru bir grup var, yazar da zaten onlara bol bol selam göndermiş romanında:) Konuşmasına denk gelmedim hiç, ilginç:)

      Sil
  5. Murat Menteş, övgüsünü çok duyduğum ama hala okumadığım bir yazar. Lisedeyken matematik öğretmenim bile önermişti :D Bir ara deneyip, sevip sevmeyeceğime karar vermeliyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç:)) Bu kadar özgün bir tarzı olan yazarı bir kere olsun denemelisiniz, belki siz de Murat Menteş hayranları kervanına katılırsınız, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...