6 Eylül 2016 Salı

Kahvaltıya Dair Her Şey - Süleyman Dilsiz

Herhalde en çok ihmal edilen öğündür kahvaltı, herkesin bir telaş içinde alelacele geçiştirdiği bir öğün ama biliyoruz ki aynı zamanda en önemlisi. Doğrusu benim için kahvaltılar çoğunlukla böyle, hayal gücümü de bu konuda pek kullanamadığımı itiraf edeyim. Bu yüzden Süleyman Dilsiz'in Kahvaltıya Dair Her Şey isimli kitabını görünce hemen almaya karar verdim. Kitap gerçekten gerek resimleri gerek baskısıyla son derece kaliteli.
Alfa Yayınları'ndan çıkmış, 237 sayfa.


Çay, kahve, içecekler, atıştırmalıklar, sebzeli tarifler, müsli ve granolalar, hamur işleri, yumurtalar,sandviçler, tostlar, reçeller, marmelatlar diye ayrı kategorilerde bir sürü tarif var. Öncelikle çok miktarda çay, kahve tüketen biri olarak bu bölüm muhteşem resimleri ve tarifleriyle beni mest etti. Özellikle kakuleli sıcak çikolata tarifi harika:)

Yazar sadece tarif vermekle kalmıyor, nasıl çay demlenir, gerçek bal nasıl ayırt edilir, reçelin kıvamı nasıl anlaşılır gibi pratik bilgiler de veriyor. Yalnız bu kadar iddialı isme sahip bir kitapta doğrusu peynir çeşitlerinin tanıtılmasını, şarküteri ürünlerine yer verilmesini ve tariflerin besleyicilikleri hakkında da bilgi verilmesini beklerdim.

Benim son zamanlarda elimden düşürmediğim bir kitap oldu Kahvaltıya Dair Her Şey, yeni şeyler denemek isterseniz size de mutlaka tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)

16 yorum:

  1. En sevdiğim öğündür kahvaltı bazen akşamları bile kahvaltı ettiğimiz oluyor..kitabın içeriği de tasarımı da çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benim de:) çok hoş bir kitap gerçekten, sık sık elime alıp karıştırıyorum:) teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. Çok tatlı gözüküyor :) Sayfalar arasında dolaşsan bile yeter gibi duruyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet resimler muhteşem, dediğiniz gibi sık sık elime alıyorum ben de kitabı, sevgiler:)

      Sil
  3. Eren'ciğim kahvaltı en sevdiğim öğündür, yemek yapmaktansa kahvaltı, çayı daha seviyorum, kitabın üç fotosu yetti, çok harika görünüyor hele üçüncüdeki şeye bayıldım her ne ise...zeytin, peynir, çay, taze ekmek bile yeter ki, olursa kızarmış yeşil biber, haşlanmış yumurta, tereyağ portakal reçeli benim için ziyafet demek:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de, ben de, hele yazın harika olur, oo canım çekti gerçekten şimdi, harikasınız:)) kitaptaki resimler gerçekten şahane, yorumunuza çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. Yeni şeyler denemeye bayılırım. Eğer bu kitap da pratik tarifler veriyorsa mutlaka severim. Teşekkürler paylaşım için ☺️.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mesela bir bükme tarifi var, içinde un, yoğurt, karbonat ve yumurta bir de keçiboynuzu tozu var, çok pratik, misafirlerim gelince yaptım çok beğenildi:)) ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. gerçekten öyle, bir sürü değişik ve güzel tarif var:)

      Sil
  6. ooooo iyi kitapmış çok faydalııııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Deep'cim, ben faydalandım bayağı:)

      Sil
  7. Değişik çay tarifleri ve sıcak çikolata tarifiyle beni benden aldı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen, benim de en çok hoşuma gidenler onlar, fotoğraflar da çok güzel, teşekkürler yorumun için:)

      Sil
  8. harika bir kitap , görseller falan. Kahvaltı çok seviyorum ben ama ya , kahvaltı edemiyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben bayıldım kitaba, yani sabah kalkar kalkmaz bir şey yiyebilmek pek kolay olmuyor, hele hazırlayacak kişi de sensen..:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...