6 Şubat 2017 Pazartesi

Yeşil Kaplumbağa - Ellery Queen

Ellery Queen aslında, ikiside 1905 doğumlu Amerikalı kuzenler Frederic Dannay ve Emanuel Benjamin Lepofsky'nin gizemli dedektiflik öykülerini kaleme aldıkları yazarlık isimleri. Aynı zamanda kullandıkları ana karakterin de ismi, hatta bu isimde bir de dergi çıkarmışlar.

Ben ismini çok duyduğum bu "yazarın" hiç kitabını okumamıştım. Yine bir sahaf alışverişimde uygun fiyata görünce okumak istedim. İtimat Kitabevi'nden 1965'te çıkan kitap 176 sayfa. İçinde çizimler de var ancak çizer ismi yok, herhalde kitabın orijinalinden aynen alınmış bu çizimler.

Kahramanlarımız Ben ve Djuna isminde iki çocuk. İçinde hayaletler olduğuna inanılan bir evin gizemini çözmeye çalışıyorlar. Hoş bir kitap ancak pek gizemden söz edemiyoruz, kahramanlarının çocuk olmasından dolayı çocukların bu kitaptan daha çok keyif alacaklarına inanıyorum. Keyifli okumalar dilerim.

16 yorum:

  1. Ela Masal yeşil kaplumbağaya içi aaabuuu diyo:) Hayalevi kralları serisinde de bir evin gizemini çözmeye çalışan iki kardeş vardı. Okudun mu Eren'cim?
    Çocuk kitaplarını seviyorum ben, haftasonları kahvaltı saatlerinde yayınlanan çocuk filmleri gibi tat veriyorlar hala:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım çok şeker:)) ben de çocuk kitaplarını çok seviyorum, dediğin gibi tasasız, gerilimsiz o eski çocukluk günlerimizin tadını veriyor, tavsiyen için teşekkür ederim, hayalevi kralları serisine bakayım, sevgiler Bahar'cım:)

      Sil
  2. bende daha öncesinde hiç rastlamadım bu kitaba. kapağından ve anlattığınız kadarıyla çocuk kitabına benziyor. Ama özgün bir eser. Yeğenlerime önerebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahaflardan şans eseri bulduğum bir kitap, alışılmadık bir tarz, okunabilir, teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. İkilinin bu kitabını hiç duymamıştım Eren'cim, çocuk kitabı yazdıklarını bilmiyordum. Birkaç tane Ellery Queen okumuştum,içlerinde en beğendiğim Mor İzler oldu. Çok şahane kitaplar değiller ama hoş bir şekilde okunuyor yine de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellery Queen'i sayende keşfettim aslında Biblio'cum, hatta en son Çin Portakal'ını buldum, okunmayı bekliyor, bulursam Mor İzler'e de bakmak isterim, dediğin gibi farklı bir tat veriyor, teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  4. nerden buldun bunu yaaa ne şans. ben hiç görmedim sahaflarda. hımmm. bulursam okurum ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi reklamlara geçiyoruz; www.nadirkitap.com:)) çok güzel bir site, sahaflarda ne ararsan var..:)

      Sil
  5. Benim çocukluğumda olsa severek okur baş ucu kitabı yapardım. Aynı durum yeni nesil için geçerli değil. Her şeyin çizgi filmi var, merak duygu kalmadın :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar doğru gerçekten, ben de eminim çocukluğumda okusam bayılırdım, şimdiki çocukların pek şans vereceğini sanmıyorum, oysa keyifli bir kitap, yorumunuz için teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  6. ya ama ya kahroldum hiç mi hiç duymamışım :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olsun da güç olmasın Eylem'cim:)) ben de geç duyanlardanım zaten, sevgiler:)

      Sil
  7. eski kitapları okumayı severim :)
    keyifli okumalar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyle, gerçekten eski kitap okumanın keyfi başka, hele bazen kitabın içinden bir resim, yazı, notlar çıkıyor..:) teşekkür ederim, size de keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  8. a street car named desire (ihtiras tramvayı :) a streer cat named bob ha izlerim tabii ismi bile çok şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ikisi kardeş onların :P :)) evet filmin kendisi de çok şeker, kedi Bob kaç tane dublör kullanmış inanamazsın:)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...