23 Eylül 2019 Pazartesi

Aşktroloji - İlknur Gegek


İlknur Gegek astrolojiye ilgisi olan bir öğretmen, mesleği gereği birçok insan tanıdığından burçların tutarlılığı konusunda gözlem yapma imkanı olmuş, bu ilgisini ünlü aşklar üzerinde de değerlendirmiş. AZ Yayınlarından çıkan kitabımız 124 sayfa. Yazar ünlü çiftlerin ilişkilerini burç uyumu açısından incelemiş, çiftlerimiz Frida Kahlo- Diego, John Lennon- Yoko Ono, Tolstoy ve eşi, Balzac ve eşi ayrıca Tomris - Turgut Uyar, Özdemir Asaf- Yıldız Moran ve son olarak David- Victoria Beckham 'dan oluşuyor. Özellikle Özdemir Asaf, Turgut Uyar şiirlerinden örnekler de var. Fikir güzel, ama astrolojik değerlendirme haliyle biraz zayıf kalıyor, birkaç saatte okuyabileceğiniz hoş bir kitap. Keyifli okumalar dilerim...

Bonus: Şu an dinlediğim şarkı Beni Adınla Çağır Filmi'nin müziklerinde Sufjan Stevens'ten Visions of Gideon. Aşağıda Sufjan Stevens'i görüyorsunuz... :)
Ekşisözlük'ten okuduğuma göre "sufjan stevens'ın hikayesi de kendisi ve şarkıları kadar ilginçtir aslında. 1 temmuz 1975'te stevens ailesi tarafından detroit'teki evlerinin kapılarının önündeki süt sepetinin içinde bulunmuştur. "seni seviyorum" yazan bir not ile birlikte. jo-jo, zukey-dukey ve jam-jam adında 3 tane çocukları daha olan ve fakir bir aile olan stevenslar buldukları çocuğu da yanlarında tutmaya karar vermişlerdir. ve adını sufjan stevens koymuşlardır. ermeni sufi savaşçı abu sufjan muhammad'den esinlenerek. " (yazar "pumuckl")


22 yorum:

  1. Büyüye, cine, fala vs. fantastik konulara inanmasam da, şu burç olayını bir nebze farklı tutuyorum diğerlerinden. Her zaman aynı burç özellikleri tutmasa da belli ölçülerde tutarlılık gözlemliyorum.
    Burçlara göre günlük aylık fallardan bahsetmiyorum elbette. Aynı burçtan kişilerin ortak kişisel özellikleri, karakter yapıları oluyor.
    Böyle bir ilişki varsa eğer, yazarın ilginç bir konu seçtiği aşikâr. Sufjan Stevens'ın hayat hikâyesi ilginçmiş. Fakat adını koyarken esinlendikleri kişinin yani Abu Sufjan Muhammad'in ismine internette raslamadım. Bu ismi taşıyan Ermeni bir sufî nasıl olur bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum size, burç karakter uyumu benim de gözlemim doğru.. sufjan stevens konusunun ilginize çekmesine çok sevindim, ben de bakmıştım internetten buna ama çok birşey bulamamıştım.. teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  2. kitap tavsiyeniz ilgimi çekti, almak üzere listeme ekledim, teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. İlginç bir paylaşım olmuş... teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Fikir değişikmiş gerçekten, acaba ünlü çiftlerin burçları uyuşuyor mu? :)) Sanatçının hikayesi de ilginçmiş, bilmiyordum, teşekkürler, bolca sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazısı uyuşuyor bazısı uyuşmuyor:)) ben teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  5. Astroloji ile ilgili yayınlardan hoşlanmıyorum. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu eleyebilirsiniz o zaman, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  6. ne hoş hikaye yaa şarkıcının hikayesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi Deepcim benim de çok hoşuma gitti..:)

      Sil
  7. Ben de okumuştum ve kitabın ilk çiftinin Yay-Yengeç uyumu olması benim için hoş bir başlangıç olmuştu. Fazıl Yay ben Yengeç olunca:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok hoş bir sürpriz olmuş Ayşim'cim evet:)) çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. ben de bayıldım müziğe Eylem'cim, sevgiler:)

      Sil
  9. Bilgilendirme için çok teşekkürler. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  10. Burçların özelliklerini taşıdığımıza inanıyorum ancak iyi bir astroloji takipçisi değilim. Son yıllarda fizik daha çok ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fizik konusunda da ilginç kitaplar var gerçekten, çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...