14 Haziran 2022 Salı

Meksika Gotiği- Silvia Moreno-Garcia


Kitabımız 328 sayfa, bu yılın şubat ayında İthaki Yayınları'ndan çıkmış, çevirisini Mustafa Güdük yapmış. Yazarımız 1981 doğumlu, Washington Post'ta köşe yazarlığı yapıyor, Gölgede Yürüyen Kız ve "Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları" isminde iki kitabı daha var. Bu romanı korku türünde ve oldukça iddialı, kapakta "Lovecraft ve Bronte kardeşlerin buluşması" denmiş. Büyük beklentiye girdim yani:)

Roman 1950'de Meksika'da geçiyor. 22 yaşındaki genç, güzel, zengin ve havai Neomi, babasının isteği ile kuzeni Catalina'nın durumuna bakmaya gönderilir. Catalina Neomi'den 5 yaş büyüktür, ikisi neredeyse beraber büyümüştür. Catalina birkaç yıl önce yakışıklı Virgil ile evlenip bakımsız ama ihtişamlı Doruk Mevkii'ne yerleşmiştir. Ancak sağlığının iyi olmadığına dair şüpheli bir mektup gönderir. Onu kontrol etmeye giden Neomi bu gizemli yerde önce çok sıkılır ama onu öyle büyük sürprizler beklemektedir ki bir anda her şey değişir...

Kitabı başta "Kuzenim Rachel"a benzettim ama konu bir süre sonra korkuya döndü, güzel bir kitap ama beklentiyi çok yükseltmemek lazım:) Keyifli okumalar:)


 


14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kötü bir kitap değil kesinlikle, sevebilirsiniz, sadede kapakta yazanlar büyük beklentiye sokuyor, keyifli okumalar:)

      Sil
  2. Kuzenim Rachel'ı sevgili Sibel önermişti. Şimdilerde yazmıyor maalesef, halbuki çok güzel film yorumları olurdu. Şimdi Disney'de filmi gördüm, izleme listeme ekledim. Bu yaz izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule’cim film de güzel, romanı da güzel, tavsiye ederim, teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  3. hmm bazen kitaplar kadar çevirmenlerde çok önemli. Bazen kapakta yazılanlar içeriği tatmin etmeyede biliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, bu sefer kapaktaki övgüler biraz fazla kaçmış ama kitap fena değil, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...