23 Eylül 2011 Cuma

Beş Sevim Apartmanı- Mine Söğüt


Yapı Kredi Yayınlarından çıkmış bu 127 sayfalık roman oldukça değişikti, daha önce okumadığım türde bir roman. Kapağında "Rüya Tabirli Cinperi Yalanları" yazıyor. Doktor Samimi 30 yaşında bir psikiyatristtir, annesinin küçük yaşta terk ettiği halası tarafından büyütülmüş sorunlu bir çocuk olan Samimi cinperilerle kurduğu arkadaşlıkla avunmuştur, ta ki bu arkadaşları onun sevdiği kadınla evlenmesine engel olana kadar. O da arkadaşlarından intikam almak için akıl hastanesine yatırılmış beş hastayı kullanmaya karar verir. Cihangir'in Pürtelaş sokağında 5 katlı metruk bir evi alır, bu Beş Sevim Apartmanı'nın her katına kendisi gibi cinperilere karışmış beş hastayı yerleştirir. Bu birbirinden dramatik beş hikayesi olan beş hastanın her biri cinperilerce farklı yalanlara inandırılmışlardır. Doktor Samimi onların hikayelerinden yola çıkarak kendi derdine derman aramaktadır. Ama derman bulmak kolay değildir... Hoş bir kitaptı, bir solukta okunan merak uyandırıcı bir roman, gerçi kahramanların hikayelerinin hüzünlü olduğunu da ekleyeyim. Daha önce bu kitabın tanıtımını Bir Dilim Sohbet blogunda görmüştüm ve ilgimi çekmişti, Zeren Hanım'ın kitapla ilgili yorumunu okumak isterseniz buraya tıklayınız. İyi okumalar:)

10 yorum:

  1. Evet ben de Zeren'in blogunda okumuştum bu kitabı...
    Sizin kitabı tanıtımınız da bilgilendirici,okuyabilirim.
    Teşekküler

    Baykuş gözüyle

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Natali, yorumun için teşekkür ederim, umarım sen de kitabı beğenirsin:)

    YanıtlaSil
  3. Eren okumamıştım bu kitabı. Çok ilginç geldi mutlaka alıp okucam, tskler..

    YanıtlaSil
  4. Begenecegini tahmin ediyorum Asli, ben tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  5. Ben bu kitabı çok uzun zaman önce okudum.Hatta o dönemde yan apartmalna da birleştirirsek bizde de 5 tane Sevim vardı :) Kitabı çok beğendim.Hatta Mine Söğüt'ün elimde başlanmayı bekleyen bir kitabı var onu okuduğumda topluca blogumda anlatmayı düşünüyorum :)

    Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili naneşekeri, Mine Söğüt'ün okuduğum ilk kitabı bu ama oldukça beğendim, hatta kendisinin yeni kitabı da çıktı şimdi o da oldukça popüler oldu:) Senin ilgili yazılarını da merakla bekliyorum, yorumun için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  7. İlk fırsatta okuyacağım kitaplar arasında kitalığımda yerini almış, sırasını bekliyor. Mine Söğğüt kitaplarına bayılıyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Hayat İzlerim, Mine Söğüt'ü ben de çok sevdim, diğer kitaplarını da okumak istiyorum, yorumunuz için teşekkürler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Çok ısa bir süre önce okudum bu romanı. Sanki erken basılmış bir kitap gibi geldi bana. Bitmemişlik hissi, noksanlıklar. Fikir orijinal ama kurgu bu kadar sıradan ve sıralı olmamalıydı. Çok daha iyi bir iş çıkabilirdi. Amaç satmak ise evet iyi satıyor dördüncü baskıyı yapmış. Gayet başarılı.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Vladimir, dediğin gibi belki biraz daha işlenebilirdi konu. Bu sıralılık kimilerine göre kitabı çekici kılan, kimilerine göre de biraz basitleştiren bir özellik olmuş sanırım. Yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...