14 Eylül 2011 Çarşamba

Clannad: After Story


Clannad adlı animeyi bir süre önce izlemiştim, Clannad: After Story'i de yeni bitirdim. Türümüz yine dram, okul ve romantizm, seri 25 bölümden oluşuyor, gerçi son 3 bölüm özel bölüm olduğundan 22 bölüm de diyebiliriz. Okazaki ve Nagisa geçen sezon çıkmaya başlamışlardı, bu sezonda yine ilişkileri ve eski arkadaşlıkları devam eder. Okazaki hala Nagisa'ların evinde yaşamaktadır. Bu arada zayıf bir bünyesi olan Nagisa hasta olur ve okula gidemez, diğer arkadaşları ve Okazaki ise mezun olur. Mezun olur olmaz Ibuki Hocalarının eşi Yoshino'nun çalışttığı elektrik şirketinde işe girer ve küçük bir daireye taşınır.



Nagisa da son seneyi tekrar etmek üzere okula başlar ama sağlık durumu iyi değildir, yine de okulu bitirmeyi başarır. Okazaki'nin hayatı pek de iyi gitmemektedir, babasıyla görüşmez ancak babasının bir suç olayına karışıp hapise girmesi nedeniyle daha iyi bir işe girme şansını kaçırır. İşi çok ağır ve tehlikelidir, çok çalışır. Bu günlerde tek tesellisi, kendisine en çok destek olan kişi Nagisa'dır. Nagisa'nın mezun olmasından kısa bir süre sonra evlenirler. Ve yine kısa bir süre sonra Nagisa hamile kalır. Nagisa'nın sağlığı iyi değildir, karlı bir günde doğum sancıları tutar ama ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle doğum bir ebeyle evde gerçekleşir ve Nagisa doğum gerçekleşir gerçekleşmez hayatını kaybeder. Okazaki yılıkır, küçük kızı Ushio'yu anneannesi ve dedesiyle bırakır ve pek az görür. Ushio 5 yaşına geldiğinde anneanne ve dedesi bir şekilde onu, babası Okazaki ile başbaşa bırakırlar, baba kız bir geziye çıkarlar ve bu gezide Okazaki kızını ne kadar sevdiğini görür. Artık birlikte yaşamaya karar verirler. Ama kötü kader yine peşlerini bırakmaz, Ushio da annesiyle aynı hastalığa sahiptir ve bir gün o da hayatını kaybeder...



Paralel bir evrende ise Nagisa doğum yaparken hayatını kaybetmez, sağlıklı bir şekilde hayatına devam eder, Ushio da oldukça sağlıklıdır. Hep beraber mutlu mutlu yaşamaya devam ederler... Bu seriyi izleyenler gözyaşlarını tutamamışlar, evet gerçekten oldukça daramatikti, 2009 yılında en dramatik anime seçilmiş.Bu animedeki arkadaşlıklar bence çok güzeldi, birbirlerinin sorunlarını çözebilmek veya yardım etmek için yeri geldiğinde herkes çeşitli fedakarlıklar yaptı ve sık sık birlikte doğum günü veya yılbaşı kutlamaları yaptılar, zaman zaman birbirlerne kartlar yolladılar:) Bu arada çizimler inanılmaz güzeldi, açılış müziği de harikaydı, keşke daha devam etseydi:) Yalnız ekstra bölümleri biraz kötüydü, özellikle 23. bölüm. Bir sonraki bölümde ise Okazaki Ushio'ya annesiyle tanışmalarından başlayarak hayatlarını anlatır. Son bölümde ise Okazaki paralel bir evrende Kyo ve Ryou kardeşler arasında seçim yapmak zorunda kalır. Bence çok güzel bir animedi, bu türü sevenlere şiddetle tavsiye ederim:)

4 yorum:

  1. Ben anime izlemeyi çok seviyorum Eren, şimdi senin bu yazını görünce de çok mutlu oldum, ne güzel anlatmışsın! Uzun süredir anime izlemiyorum, bunu hemen not ediyorum bir kenara;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Güngörcüğüm, gerçekten güzel bir animeydi, tavsiye ederim:)bu arada sevdiğim diğer bir anime de Itazura Na Kiss'di, o da okul-romantizm türünde hoş bir animeydi, onu da tavsiye ederim izlemediysen:)

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı okurken tekrar duygulandım. Tanıtımı yapana arkadaşa çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  4. Evet ne kadar duygusal ve güzel bir animeydi değil mi? Çok teşekkür ederim yorumunuza:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...