4 Mayıs 2012 Cuma

The Melancholy of Haruhi Suzumiya


Öncelikle size severek takip ettiğim bir blogdan bahsetmek istiyorum; Anime İncelemeleri . Bu sayfada pek çok anime incelemesi bulabilirsiniz, ben son izlediğim bu animeyi bu sitede keşfettim. Bu animein incelemesini oradan da okumanızı tavsiye ederim.

The Melancholy of Haruhi Suzumiya, bilimkurgu türünde, 28 bölüm + 2 saat 41 dakikalık final filminden oluşuyor. Konusu oldukça değişik ve açıkçası biraz anlatması zor. Haruhi Suzumiya kuzey lisesinde okuyan bir kızdır, ancak yaşadığı hayatı çok sıkıcı bulmaktadır, hayatına biraz olsun heyecan katmak için SOS kulübünü kurar. Bu kulübe sınıf arkadaşı Kyon’u, sonra sessiz sakin Nagato’yu, güzel ve nazik Mikuru’yu ve son olarak okula yeni gelen öğrenci Koizumi’yi üye yapar. Bu kulübün amacı uzaylılar, UFO’lar, zaman yolcuları gibi sıra dışı olayları araştırmaktır. Kyon çeşitli vesilelerle öğrenir ki Mikuru gelecekten gelen bir zaman yolcusu, Nagato bir uzaylı ve Koizumi de bir esperdir, işin daha garibi onlar Haruhi istediği için vardırlar. Kyon yaşadıklarıyla anlar ki Haruhi’nin istekleri gerçekleşmekte ve o mutsuz olduğunda garip şeyler yaşanmaktadır. Nagato’nun, Mikuru’nun ve Koizumi’nin ortak amaçları Haruhi’nin iyi hissetmesini sağlayarak Dünya’yı korumaktır. Haruhi çok zorba ve bencil birisidir aslında ama hepsi onun tüm isteklerini yerine getirir.

Bu anime daha önce izlediklerimden oldukça farklıydı, Kyon oldukça sempatik bir karakterdi, olayları ti'ye alışı animeyi eğlenceli yapmış.


Benim özellikle okul animelerde en hoşuma giden şey arkadaşlıkları, bu animede bu yönden pek tatmin olamadım, sadece Haruhi’ye sinir oldum, özellikle Mikuru’ya davranışları dayanılmazdı. Bunun dışında bir yerde Haruhi yaz tatilini yeterince tatmin edici bulmadığından yaz tatilinin son iki haftalık kısmı tekrar tekrar yaşandı (tam sayısını hatırlamıyorum ama 350.000 defa gibi bir şeydi sanırım), ve biz de aynı olayların yaşanışını 8 bölüm izledik evet 8 bölüm giysi renkleri veya 1-2 ufak ayrıntı dışında birbirinin tamamen aynısıydı!! Oldukça garipti doğrusu.
Konu biraz karışık, anlaşılması zor da olsa, farklı türde ve şirin bir animeydi diyebilirim, beğeneceğinizi tahmin ediyorum, iyi seyirler:)

6 yorum:

  1. Paylaştığın için teşekkürler canım.
    Güzel bir hafta sonu geçirmen dileğimle.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Okuyancım, ben de sana güzel bir haftasonu dilerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Animelere son zamanlarda bir ilgim var :) en kısa zamanda izlemek istiyorum Eren, çok teşekkürler.

    Mutlu bir pazar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım animeleri ben de çok seviyorum, özellikle böyle konusu orijinal olanları, yorumun için çok teşekkür ederim, mutlu bir hafta dilerim, sevgiler:)

      Sil
  4. Erencim yeni bir MİM daha bende ;) konu kitaplar , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goncacım mimini okudum bile, tam bana göre bir mim, beni unutmayıp mimlediğin için çok teşekkür ederim, en kısa zamanda cevaplayacağım sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...