17 Ekim 2012 Çarşamba

Su Altında - Patricia Highsmith

Patricia Highsmith'în Ripley serisinin dördüncü ve son kitabı Su Altında. Daha önce ilk üç kitaptan bahsetmiştim. Tom Ripley, serinin ilk kitabı olan Yetenekli Bay Ripley'de Dickie Greenleaf'i öldürdükten sonra yüklü bir paranın üzerine konmuştur, ikinci kitap Ripley'in Oyunu'nda zengin eşi Helois ile evlenip Fransa'ya yerleşmiştir ve geçmini ünlü ressam Derwatt'ın sate tablolarını yaptırarak (ve tabi eşinin ailesinden gelenlerle) sağlamaktadır. Eğer özellikle serinin ikinci kitabını okumadıysanız bu kitabı takip etmekte zorlanabilirsiniz. Bu kitapta Tom Ripley'in, daha önce, sahte resim meselesini ortaya çıkarmak üzere olan sanat eleştirmeni Murchison'u öldürdüğünü öğrenen Amerikalı psikopat çift Pritchard'ların onu rahatsız edişleri anlatılıyor. Doğrusu ben serinin ilk iki kitabını çok sevmiş olmama rağmen üçüncü kitap olan Ripley Karanlıkta'yı ve bu kitabı pek beğendiğimi söyleyemeyceğim. Belki daha kısa olsaydı olaylar daha sürükleyici olabilirdi. Yine de okunabilir.

2 yorum:

  1. Erencim bu aralar okuma hızımız yavaşladı sanki:(( Benim de elimde bir aydır 1Q84 gezip duruyor bakalım ne zaman bitireceğim de evdeki diğer kitaplara vakit kalacak:((

    YanıtlaSil
  2. Tully'cim senin okuma hızının yavaşlamasının çok güzel bir sebebi var ama:) güzel yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...