30 Eylül 2016 Cuma

Kadük - Yiğit Turhan

Kadük, Okuyan Us Yayınları'nın Üç Günlük Dünya Edebiyatı serisinden mart 2015'de çıkmış. Üç Günlük Dünya Edebiyatı serisi genç yazarların ilk romanlarından oluşuyor, bu seriden daha önce Başar Öztürk'ün Atanamayanlar romanını okumuştum. Önce Yiğit Turhan'ı kısaca tanımakta fayda var, kendisi moda camiasında ünlü biri diyebiliriz. Yazarımız 1986 doğumlu, Bilkent'te Elektrik- Elektronik Mühendisliği okuduktan sonra Milano'da Pazarlama Yönetimi yüksek lisansı yapmış ve sonrasında da modada dijital pazarlama sektöründe çalışmaya başlamış, bu alanda başarılar kazanmış. Kadük yazarın ilk romanı.

375 sayfalık roman korku türünde. Kısaca konusundan bahsedelim; kahramanımız Leman orta yaşının sonlarına yaklaşan, köklü Karaışık ailesine mensup, tanınmış bir ressamdır. Son derece sorunlu bir hayatı vardır, çok aşık olduğu kocası Vedat kokain bağımlılığından kurtulamaması ve biraz da çocuğu olmadığı için terk etmiştir. Sanat hayatında ilhamını kaybetmiştir. Ve tabi ki içindeki dayanılmaz çocuk özlemine rağmen bütün çabaları boşa çıkmıştır. Onu çok seven ağabeyi Hasan da bu duruma çok üzülmektedir. Bir gün Hasan kardeşine büyük bir müjdeyle gelir, Daphne Fruit Market isimli bir şirket insanlara çeşitli amaçlar için çalıştırmak üzere küçük çocuklar temin etmektedir, şirketin çocukları sadece ve sadece çalıştırılmak koşuluyla vermesine rağmen Leman asıl niyetini gizleyerek buradan biri kız biri erkek iki çocuk alır. Çocukların gelişiyle hayatı inanılmaz bir mutlulukla dolar ama zamanla bazı gariplikler de olmaya başlar, yolunda gitmeyen bir şeyler vardır... Üstelik olaylar Leman'ın geçmişiyle de bağlantılıdır.

Yiğit Turhan


Benim yorumuma gelirsek; ben Kadük'ü çok beğendim, o kadar ustaca yazılmış ki yazarın ilk romanı olduğuna inanmak zor. Hele de korku gibi oldukça zor bir türde böyle bir eser vermek takdire değer. Okuduğum yorumlarda kitabın sonuna dair eleştiriler okudum ancak ben aksine sonu çok beğendim, tüm olayların bir belgeselle açıklığa kavuşturulması harika bir fikir. Yazarın romanı ne kadar bir sürede yazdığını merak ettim, yanılmıyorsam üniversite 3. sınıfta başlamış yazmaya. Romandaki olaylar o kadar birbirine bağlı ki hiç bir yarıntı havada kalmıyor, bu da bana yazarın uzun bir süre romanı üzerinde kafa yormuş olduğunu düşündürdü. Yazarı gerçekten tebrik ediyorum, üstelik uzun bir romanda her şeyi gayet iyi toparlamış. Değişik bir şeyler okumak isterseniz bu kitabı mutlaka tavsiye ederim. Keyifli okumalar!

Resim 2: https://media.licdn.com/mpr/mpr/shrinknp_200_200/AAEAAQAAAAAAAAi1AAAAJDA0NzhhZWRkLWUzMzEtNDZmYy1iNDY0LTE2Zjk4YTM4ZDMyMQ.jpg

16 yorum:

  1. Yazarı ilk kez duyuyorum ve konusu ilgimi çekti. Türk yazarlardan hiç korku kitabı okumadım ama kitabın konusunu duyunca Evdeki Düşman filmi geldi aklıma. :) Teşekkürler yorum için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçeketn Türk yazardan korku romanı okumak ayrı bir keyif oldu:)) Evdeki Düşman güzel filmdi, ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. İş hayatında başarılı, bununla birlikte iyi kitap yazabilen biri olarak yazar bana ilham verdi. Sırada okumayı kafama koyduğum kitaplar var ama aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilham verici bence de:) bir fırsatınız olursa tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Bir reklamda görmüştüm bu kitabı ama okumadım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel kitaptı Mert'cim, genç yazarlar çok iyi işler çıkarıyorlar ;))

      Sil
    2. Şimdi Saklı Çocuk'u okuyorum. O zaman bunu da aklımızın bir köşesine yazalım denk düşerse... :)
      Siz asıl Aynur Hanım'ın kitabı yorumlamasını izlediniz mi: http://kafadergi.blogspot.com.tr/2016/09/aynur-hanim-ters-duzu-yorumluyor.html :) :)

      Sil
    3. Saklı Çocuk'u çok duydum evet:) şimdi izledim, süperdi gerçekten, yoruma da yazdım ama böyle okurların olduğu için çok şanslısın:))

      Sil
  4. hiç duymamıştım , teşekkür ederim , yeni yazarlar da keşfetmemize olanak sağladığın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim Eylem'cim, ben teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  5. Merhaba Eren'cim, ilk kez duydum.bu romanı. Okumak isterim tabi ama ben kitap alirken elim hep taninmis turkler disinda yabancı yazarlara gidiyor nedense. Neyse aldım listeme, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada zinciri kırmak lazım Bahar'cım:)) bir dene, seversin gibime geliyor:) yorumun için çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  6. Yigit Turhan11 Ekim 2016 03:11

    Sevgili Eren,
    Yorumun ve ilgin icin cok tesekkur ederim, gercekten cok mutlu oldum.
    Gelecek sene cikmasini planladigim yeni romanimin konusunu paylasmak isterim seninle: dedesinin olumunden sonra kendisine kelebek koleksiyonu kalan Doruk'un icine dustugu karanlik dunyanin hikayesi olacak.
    Sevgiler,
    Yigit

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Yiğit Bey, sizin yorumunuz da beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Yeni romanınızı okumak için sabırsızlanıyorum, konusu da oldukça ilginç, paylaştığınız için teşekkür ederim. Yeni romanınızda başarılar dilerim:)

      Sil
  7. yazarın kariyeri ne ilginç. kitabın konusu da ne ilginç bir de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Deep'cim, bak bir üstteki yorumda bir sonraki romanının konusu da var:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...