1 Ağustos 2017 Salı

Remzi Kitabevi’nden Resimli Masallar

Çocuk kitaplarını seviyorum, hele de güzel illüstrasyonlarla süslenmişlerse... Remzi Kitabevi geçen yıl muhteşem bir seri çıkardı, Resimli Dünya Masalları, Binbir Gece Masaalları, Andersen Masalları ve Grimm Masalları’ndan oluşan seri kabarık cilti ve kuşe kağıda basılmış. Yaklaşık 300 sayfalık olan kitaplar gördüğünüz üzere son derece kaliteli, basım Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılmış. Ben Resimli Dünya Masalları ve hep merak etmiş olduğum Binbir Gece Masalları’nı aldım.


Resimli Dünya Masalları 256 sayfa, içinde farklı anlatıcıların kaleme aldığı farklı ülkelerden derlenmiş tam 17 masal var. Kitabın sonunda masallar hakkında küçük bilgiler ve hangi ülkelere ait oldukları verilmiş. İllüstrasyonlar Sara Ginassi’ye ait. Çeviriyi Cem Sarp yapmış. Açıkçası masalların çoğu pek ilgi çekici değil ama illüstrasyonlarla birlikte muhteşem bir kitap ortaya çıkmış.


Binbir Gece Masalları 311 sayfa, anlatıcı Anna Milbourne, resimleyen Alida Massari, çeviren Seda Çıngay. İlk basım 2012’ymiş, ikinci basım 2015, yani sanırım kitabı biraz geç keşfetmişim. İçinde 9 masal var, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Alaaddin’in Sihirli Lambası gibi tanıdık masalların yanısıra bilmediğim değişik masallara da rastladım. Genel olarak keyifliydi, bu kitanın illüstrasyonlarına özellikle bayıldım. Kitabın sonunda Binbir Gece Masalları hakkında da bilgi verilmiş ve masalların en eski kopyası olan 14. yy’dan kalma elyazmasının resmi de var.

Çocukların bu seriye bayılacağına eminim, dediğim gibi masalar beni benden almadı ama resimlerle birlikte çocukların hayal güçlerine besleyeceklerine inanıyorum, kitapların son derece kaliteli olduğunu bir kere daha söylemek isterim. Umarım siz de seversiniz, keyifli okumalar.

16 yorum:

  1. Böyle basımları ben de çok seviyorum, harika görünüyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet senin de seveceğini tahmin ediyorum, tam koleksiyonluk..:)

      Sil
  2. Masalları severim. Buna da fırsat bulunca bir göz atmak isterim.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baskısı o kadar güzel ki beğenmemek mümkün değil:) teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. Kapaklar harika, bayıldım. Çocuk masallarını zaten çok severim ama Binbir Gece evde vardı, ay çok rezil şeyler vardı içinde Arapların masal diye anlattığı şeyler hep cinsellikle doluydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet doğrusu binbir gece masalları hakkında duyduklarım yüzünden biraz tereddüt etmiştim ama bu kitaptakiler ilginçti alaaddin, simbat gibi.. teşekkür ederim yorumunuza Müjde Abla, sevgiler:)

      Sil
  4. Çok hoş görünüyor, en kısa zamanda inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. kızım için bakayım; gerçi ben de severim çocuk edebiyatı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeneceğinizi tahmin ediyorum, sevgiler:)

      Sil
  6. iyiymiş bunlar, keyifli okumalar :D

    YanıtlaSil
  7. Çocuklara hediye etmek için çok güzel bir kitap. Ben Binbir Gece Masalları'nı YKY basımıyla okumak istiyorum ama serinin hem uzun hem de pahalı olması sebebiyle şimdilik bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocukken bana böyle bir hediye gelse havalara uçardım Şule'cim evet:)) aynen benim de okumak istediklerim arasında, sevgiler:)

      Sil
  8. ne güzelmiş. remziyi de severims çocuk şeysilerini dee :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...