6 Ağustos 2018 Pazartesi

Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri - Hikmet Hükümenoğlu

Bildiğiniz gibi Hikmet Hükümenoğlu çok sevdiğim ve yakından takip ettiğim bir yazar. Kendisinin en son 2016'da çıkan  Körburun romanını okumuştuk, bu roman 2017 Attila İlhan Roman ödülünü kazandı. Gerçekten çok çetrefilli bir roman olmasının yanı sıra harika yazım dili ile defalarca okusanız da sıkılmayacağınız bir romandı Körburun bence. İşte o tarihten beri de yazarın yeni kitabı çıksa da okusak diyordum. 

Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri 1 Ağustos'ta Can Yayınları'ndan çıktı. 136 sayfalık kitabın kapak tasarımı Utku Lomlu'ya ait, her zamanki gibi şahane bir kapak.

Kitapta 13 öykü bulunuyor ancak bunlardan 6 tanesi Aşk Öyküleri başlığı taşıyor, bunlara özet öyküler diyebiliriz:) Aslında öyküleri anlatmaya kalksam anlatamayacağım çünkü anlatım daha çok duygular üzerine, dolayısıyla yazarın anlatımı, üslubu önem kazanıyor. Bir tanesinde eski eşiyle karşılaşan bir kadın var, bir diğeri savaş muhabirine yardımcı olmak için gittiği ülkede mahsur kalan bir adamı anlatıyor, başka biriyse -arka kapakta da bahsi geçen- aşka inanmayan ama özel siparişle yaptığı pastaların içine aşk metinleri koyan Faik Bey'i anlatıyor. 

Kitabı bir solukta okudum, ama öyle güzel yazılmış ki defalarca okumak isteyeceğim bir kitap. Hikmet Hükümenoğlu da "ne yazsa okurum" dediğim bir yazar zaten:) Yalnız, Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri'ni okurken, "yazar keşke bir de aşka inananlar için aşk öyküleri yazsa" dedim. Kısacası Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri'ni herkese tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim:)


18 yorum:

  1. kitap tasarımı güzelmiş..kendi kitaplarımın tasarımlarını da kendim yapmıştım ama çok basitti..hiç hoşuma gitmemişti ama öylecene kaldı işte,🤔şimdi ise alıştık.. "aşka inanmyanalar için aşk öyküleri" kitabı güzelmiş,okumak lazm,son sözünüzde ki gibi yazar "aşka inananlar için (de) aşk öyküleri yazsa",ne güzel olurdu ama.. 😀 tavsiye için teşekkürler..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) şimdi biliyorsunuz tasarım satışın yarısı :)) aşka inananlar da aşk öyküsü okumak istiyor:)) çok teşekkür ederim yorumunuza..:)

      Sil
  2. Gördüm bu kitabı:) hakikaten kapak çok güzel:) Keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. can yayınları harika bir de kısa tanıtım filmi yapmış bol pastalı.. bayıldım:) rastlarsanız izleyin, teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. görsel harika olmuş renkler var tam benim sevdiğim tonlar :)) beklerim ben de bloğuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, mavileri ben de seviyorum, kapaktaki pasta ise şahane gerçekten:)) geldim bile, sevgiler:)

      Sil
  4. Ben de okumak isterim Eren'ciğim, eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yorumunuza Müjde Abla, sevgiler:)

      Sil
  5. öykü okumak pek bana göre değil ama her defasında bu yazarı senin aracılığınla not ediyorum , sıra gelimiyor o ayrı :D keyifle , kitapla kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bu öyküler başka ama Eylem'cim, ayrıca Körburun'u da şiddetle tavsiye ederim, o kalınlığına rağmen bir ara tekrar okumak istiyorum, özlemiştik bu arada seni, sevgiler kocaman:)

      Sil
  6. I'm following you too, thank you:)

    YanıtlaSil
  7. thank you I follow you too:)

    YanıtlaSil
  8. :) eh okumak lazım demek ki bu yazarııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Deepcim hele Körburun'u kaçırma, muhteşem bir roman..:)

      Sil
  9. Adı çok güzelmiş :D Öykülerin içeriklerine bakarak seveceğime karar verdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle seversin bence, yazarın anlatımı çok güzel :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...