3 Haziran 2019 Pazartesi

Büyük Sihir; Korkularını Aş, Yaratıcı Yaşa! -Elizabeth Gilbert



Merhaba! Kitaba geçmeden önce; nasılsınız? Beni sormayın, uzun zamandır bayağı yoğun ve yorgunum:) Neyse yine kitap okuyacak zaman bulabiliyorum, genelde hafta sonu yerimden kıpırdayacak halim olmadığından oturduğum yerde okuyorum işte:)) Yazılarımı da hep önceden yazıp programlayıp koymuştum... Bunun üstüne, bir de internet arızası vardı uzun bir süre, ben de telefonun interneti ile idare ettim, tabi o da sınırlı... Dolayısıyla yorumları yayınalyamadım ve cevap yazamadım, kusura bakmayın:( Neyse çok şükür internet geldi. Ben yorumlarla ilgilenmesem de beni yorumsuz bırakmadığınız için çok çok çok teşekkür ederim. Geç cevaplarım için de kusura bakmayın...İade-i ziyaretlerimi yapmaya çalıştım, kusura bakmayın eksiklerim varsa:) Çok teşekkür ederim tekrar:) <3 font="">

Gelelim kitabımıza, Doğan Kitap’tan Ocak 2016’da çıkan kitabımızı, İngilizce’den Begüm Kovulmaz çevirmiş. 259 sayfalık kitabı %50 indirimde görünce, ve sevgili blogger arkadaşım Biblio’nun da tavsiye ettiğini görünce hemen aldım. Elizabeth Gilbert, bütün dünyada best seller olan Ye, Sev, Dua Et’in yazarı, bu kitabında kendi tecrübelerinden yola çıkarak yazar olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunuyor. Kitap 6 bölümden oluşuyor, cesaret; sihir; izin vermek; kararlılık; güven ve son bölümümüz kutsallık. Bu ana bölümler de  kısa kısa bölümlerden oluşuyor. Sohbet havasında yazılmış kitabı okumak çok kolay. Yazarın anlattıkları ve verdiği örnekler çok ilginç. Açıkçası başta bana fazla basit gelmişti ama son derece ilham verici. Bahsedilen sihir adeta elle tutulabilecek nitelikte, yani “var böyle bir şey”:))) Kitabı kısaca özetlemem gerekirse “yazar olmak isteyenler; çok çalışın, pes etmeyin, bu işi fazla ciddiye almayın ve bel bağlamayın, çalışın ve gerisini evrene bırakın”. Basit ve hafif görünüşünün altında bence önemli bir kitap... Keyifli okumalar dilerim.


22 yorum:

  1. Yazar olmayı düşünenler için güzel kaynak o zaman :)) Ye, Sev, Dua Et'in de filmini izlemiştim, kitabı okumadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ilham verici, çok teşekkür ederim güzel yorumuna:)

      Sil
  2. Pek bana göre değilmiş:) Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman başka kitaplara, sevgiler Gül Hanım :)

      Sil
  3. Hoşgeldin Erenim :) güzel arkadaşım Rabbım kolaylıklar versin İyi bayramlar sevgiler canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem’ciğim çok teşekkür ederim güzel yorumuna çok sağ ol kocaman sevgiler iyi bayramlar canım arkadaşım :)

      Sil
  4. çok geçmiş olsun tabii,iş güç derken bi de internet arızları sorun olyo tabii..kitap güzeele benziyo,son yorumunuz ne güzel olmuş,""“yazar olmak isteyenler; çok çalışın, pes etmeyin, bu işi fazla ciddiye almayın ve bel bağlamayın, çalışın ve gerisini evrene bırakın”",geçekten çok doğru bu şekilde çok umutlar sona eriyo,bel bağlamasınlar ama çok çalışşsınlar ,olayı evrene bıraksınar..emeğinize sağlık.. iyi bayramlar ..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ olun Ertuğrul Bey, sormayın :) evet yazar gerçekten ilham verici, çok doğru, çok teşekkür ederim güzel yorumunuza iyi bayramlar:)

      Sil
  5. İnternet sorununu halletmiş olmana sevindim. Yazıları programlamak yoğun günlerin kurtarıcısı oluyor. Keşke zamanında daha çok yazı hazırlasaymışım diyorum. Elimdekiler bitti, yenilerini yazmam lazım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule’cim kesinlikle bayağı bir rahatlık oluyor programlı yazılar, çok teşekkür ederim güzel yorumuna:)

      Sil
  6. Kitap ilgimiçekti not aldim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim Derya Hanım umarım seversiniz:)

      Sil
  7. Kitap yazmayı düşünenler için faydalı bir kitap o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok faydalı bir kitap, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  8. kusura bakmadık ciciii :) kitap da iyiymiş okunur tabiii :) sihir var dmekkisii hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Deepcim:) evet kesinlikle sen seversin.. sihir var tabi:)

      Sil
  9. çernobil, bugünlerde izliycem, iyi diziymiş :) blogumdaki dizilerdeeen, suits, the village, new amsterdam, the rookie, öğütlerim :) bi de, what if var, izledim yazcam. bi deeee, yaa nefis bir peri masalı var yaa, çin dizisi, my little princess :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo süpersin Deepcim, bakayım evet bayağı güzel diziler var, peri masalını özellikle merak ettim:)

      Sil
  10. Yazar olmak zor zanaat. Okunabilir gibi duruyor. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kısa kısa bölümleriyle kolay okunuyor, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  11. Beğenmene sevindim Eren’cim, kitabıhem eğlenceli olduğu hem de şirin, işlevsel ipuçlarını yalın bir dille anlattığı için baya sevmiştim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum Biblio'cum basit görünüyor ama bayağı bir ilham verici, çok teşekkür ederim güzel yorumuna, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...