27 Nisan 2020 Pazartesi

Acayip Şeyler Örüyoruz Başımıza - V. Ferit Dedeağaçlı



 

 

“Sahipsiz Günlükler” sayfasını uzun zamandır instagramdan takip ediyordum. Sayfanın hikayesi oldukça ilginç, aslında hep de hayalini kurduğum şey. Bir sahaf olan “editörümüz” kendisine yıllar boyunca satılan kitap yığınları içinde keşfettiği 27 farklı kişiye ait günlüklerden parçalar paylaşıyor. Çoğu günlük 1950-1990 yılları arasına ait. Paylaşımlar yaklaşık birer paragraf. İşte editörümüz instagram paylaşımlarını bir kitap haline getirmiş. Kuzey Işığı Yayınları’ndan çıkan kitap 126 sayfa, sonunda alıntıların gerçekliğinin bir hukuk insanı tarafından değerlendirildiği kısa bir mektup da var. Bu arada kapak tasarımını da çok beğendim ben, Umut Durmuşoğlu hazırlamış. Zevkle bir günde okuyup bitirdim kitabı, ama keşke günlüklerden en azından birkaç tane de fotoğraf koysalardı, o düşünceler kimlerden çıkmış biraz daha fikir yürütebilseydik... Ferit Dedeağaçlı’nın kendisini tanıttığı yazıya da bayıldım, çok espriliydi; ”... İlk dört Ferit’in kimler olabileceği ve onlarla ne tür ortak kaderi paylaşmakta olduğunu düşünmek günlük hayatının olağan akışında önemli aksamalara yol açtı...” İyi ki ilk ismi C ile falan başlamıyormuş:)) Kısacası kitap edebiyat severlerin çok seveceği, günlüğün yazıldığı dönemle ilgili bir gündelik hayat ayrıntısını keşfetmekten mutlu olacağı, yazmayı düşünenlerin ilham bulacağı çok hoş bir eser olmuş, tavsiye ederim...:)

 



14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Bu kitaba bakacağım. Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım seversiniz, ben teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  3. Ne kadar güzel bir fikir kitabın çıkış noktası, okumak isterim :)) Sahaf olmak da kulağa harika gelmiyor mu, zorlukları var elbet ama yine de huzur verici bir meslek sanki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle, sahaf olmak da çok zevklidir bence de:)

      Sil
  4. aa ne hoş bişiymiş belli :) sahaflardaki kitaplar arasında ben de bir dolu şey buluyom yaa :) ama günlük hiç bulmadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok istediğim şey ama pek bir şey bulamadım ben:))

      Sil
  5. kitabın farklı bir çıkış hikayesi varmış :)

    YanıtlaSil
  6. Kapak tasarımını bende sevdim,çizgi roman benzetmesi gibi olmuş..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynı fikirdeyim Ertuğrul Bey, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  7. Güzelmiş, günlüklerden oluşması da etkileyici oluyor. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı fikirdeyim Fatih Bey, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...