10 Şubat 2021 Çarşamba

Cehennem Evi - Richard Matheson


Richard Matheson 1926 -  2013 yılları arasında yaşamış Norveç asıllı Amerikalı, oldukça üretken bir yazar. Ben Efsaneyim, Aşkın Gücü ve Kutu gibi pek çok ünlü film onun roman ve hikayelerinden uyarlanmış. Ben de Aşkın Gücü romanını okumuştum.

1970 yılında yazılmış bu roman da İthaķi Yayınları Karanlık Kitaplık serisinden temmuz 2020'de çıkmış. 263 sayfalık kitabı Ömer Ezer çevirmiş. 

Ölmek üzere olan milyarder Detusch, ölümden sonra hayat olup olmadığını araştırması için başkanlığını bilim insanı araştırmacı Lionel Barrett'in yaptığı (2 de medyumdan oluşan) bir ekip kurarak onları sırf bu iş için satın aldığı Cehennem Evine gönderir.

Daha önce başka araştırmaların yapıldığı bu ev Belasco isminde adeta dünyadaki şeytan olarak yaşamış sapkın bir adama aitmiş, evde korkunç olaylar yaşanmış.  Ve sonrasında da doğaüstü korkutucu fenomenler yaşanıyormuş.  Ama bunları araştırmaya gidenler de hep ölmüşler . Lionel Barrett ise doğaüstü fenomenlere inanmayan, her şeyin "artık enerji" ve  bunun kişilerin bilincaltlari tarafından yönlendirilmesi sonucu oluştuğunu savunan biri. Bu grup tam bir hafta bu korkunç evde kalıp gerçeği ortaya çıkartmaya çalışacaklar...

Kitap çoğu kişi için hazmedilmesi zor  ve sınır bozucu gelecektir. Cinsellik de evdeki kötücül unsurları desteklemek için bolca kullanılmış. Kurgu sağlam, kitap  "şimdi ne olacak" diye merakla okunuyor ama kaçmaz  bir kitap değil,  "korkalım da ne olursa olsun" diyenler buyurun, filmi de var :)



8 yorum:

  1. Yok ben şimdilik almayayım

    YanıtlaSil
  2. Hiç bana göre değilmiş, bende korkmak isteyenlere bırakıyorum:) Elinize sağlık Eren Hanım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yerinde bir karar Gül Hanım:)) keyifli okumalar sevgiler:)

      Sil
  3. hımms filmine bakayıms :)

    YanıtlaSil
  4. Yazarı duymadım ama filmlerini biliyorum. Korku sevdiğim bir tür değil. O yüzden ben de pas geçiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule cim bunu geç o zaman, ama yazarın diğer kitaplarını tavsiye ederim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...