20 Şubat 2021 Cumartesi

Işığı Arayanların Karanlık Tarafları - Debbie Ford

 


Bu kitap aslında oldukça eski, 1998'de yazılmış. Akaşa Yayınları'ndan 2020 yılında 13. baskısını yapmış. 216 sayfalık kitabı Semra Ayanbaşı çevirmiş.

Daha önce gölge taraflarımızla ilgili Gölgene Sahip Çık isimli kitabı okumuştum. Bu kitap da aynı konuyu daha gündelik bir dille işlemiş. Yazar da gerçekten kendisini dönüştürmüş birisi diyebiliriz. 15 yıl uyuşturucu kullandıktan sonra kendisini başka insanların içlerindeki ışığı bulmalarına adamış. Maalesef 2013 yılında genç yaşta kanserden hayatını kaybetmiş.

Kitap herkesin tüm özellikleriyle yeterli, olduğu haliyle mükemmel olduğunu anlatıyor. İhtiyacımız olan tek şey tüm yönlerimizi sahiplenip yeniden bütün olabilmek. İyi-kötü her yönümüzün bir armağanı var, biz bunları görebilmeliyiz. Kitapta bunun için alıştırmalar da var.

Bu arda ben de kitabı okurken, gölge özelliklerimle ilgili rüyalar gördüm, çok ilginçti. Bence herkese bir şeyler katabilecek değerli bir kitap, keyifli okumalar dilerim...


10 yorum:

  1. kişisel gelişim kitapları arasında önemli bir kitaptı , bu konuya ilgisi olan herkese öneririm bende ... senin de yorumun cok kıymetli canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Dilekcim çok temel bir kitap, çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil
  2. Kendimize inanmak ve sevmek her yönümüzle çok önemli gercekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Sevim Hanım çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  3. Selam canım.
    Bir ara ne kadar çok Akaşa Kitapları vardı. Hatta "ölümden döenenlerin yaşadıklarını" anlatan kitapları da vardı, kitap isimleri şimdi aklıma gelmiyor.
    Bu kitapda değişikmiş. Rüyalar çok önemli bence... bazen içimize iyi geliyor bazende daraltabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülşahcim aynen çok ilginç kitaplar vardı, artık baskısı yok bazısının... rüyalar iyileştirici kötü de olsalar:) çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil
  4. ne iyi bir insanmış belli yani vallası :) akaşa bu tür kitapların yayınevi eveeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Deeepcim çok tatlıymış gerçekten... aynen akaşa süper:)

      Sil
  5. Kitabı okurken gölge özellikleriyle ilgili rüyalar görmeniz,kitabın güzemli olduğunu gösteriyor..Kitabı okumadım ama yazarın 2013'de genç yaşta kanserden ölmesi üzücü olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle gerçekten:) maalesef Ertuğrul Bey.. çok teşekkür ederim güzel yorumunuza:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...