4 Şubat 2021 Perşembe

Enstitü - Stephen King

 

Çok sevgili Stephen King yeni -ve böylesine hacimli- bir kitap yazar da ben okumadan durur muyum? Hayır tabi ki... Altın Kitaplar'dan ocak ayında çıkan 613 sayfalık kitabı Doğanay Banu Pinter çevirmiş. Kapak orijinal baskıdan alınmış, daha uygun bir şey bulunabilirdi diye düşünüyorum.

Kitabımız polislikten ayrılmış Tim Jamieson'un Florida'dan NewYork'a giderken küçük DuPray kasabasına uğraması ile başlıyor... Ama esas konumuz bu değil. Konumuz çok zeki bir çocuk olan Luke'un telekinetik -düşünce gücüyle maddeye etki edebilme- yeteneği yüzünden hayatının allak bullak olması üzerine. Çok ayrıntı vermek istemiyorum ama kitabın adından da anlayacağınız üzere ortada bir enstitü ve doğa üstü yetenekleri olan çocuklar var...

Kitabın ilk 400 sayfasını büyük bir merakla bir çırpıda okudum ama sonrası çok aksiyonluydu. Yazarımız uzunca bir süredir böyle bol aksiyonlu yazarak beni biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Konu güzel ve ilginçti ama aksiyondan biraz kısıp kısaltabilirmiş. Kahramanımız Luke'u çok sevdim, harika bir karakterdi. Bir de Josh Malerman'ın Teftiş romanını hatırlattı biraz; şurada yazmıştım. Açıkçası o, daha beğendiğim bir roman olmuştu. Yazarın hayranları yine de kaçırmaz sanıyorum. Keyifli okumalar...


8 yorum:

  1. Aklimin bir köşesine yazayım ama acele etmeyeyim o zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teftiş'i daha çok tavsiye ederim Sevim Hanım hem daha kısa, sevgiler:)

      Sil
  2. Benimki kargoda, siz erken davranmışsınız:) Helecanla bekliyorum (Teftiş'i de ekledim okuma listeme).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de kacırmayacağınızı tahmin ediyordum Süleyman Bey, iki kitap için yorumlarınızı merakla bekliyorum, keyifli okumalar:)

      Sil
  3. Şimdiye kadar hiç Stephen King okumadım. Bu yorumu sana yıllar önce de yazmıştım ama yazarla yolumuz bir türlü kesişmedi. İllaki bir gün okurum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule’cim başlarsan devamı gelir bence:) keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  4. aksiyona rağmen okunur belli, saool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi Deepcim teşekkür ederim yorumuna :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...