20 Temmuz 2021 Salı

Gözlerinin Ardında - Sarah Pinborough

 


Bu kitabı severek takip ettiğim Sevim Hanım'ın güzel blogundaki şu yazısında gördüm. 6 bölümlük mini bir dizisi de varmış Netflix'te (ama gördüğüm kadarıyla oyuncu seçimleri romanla pek uyumlu değil gibi).

Yazarımız Sarah Pinborough 72 doğumlu, İngiliz, yazar ve öğretmen, 20'den fazla romanı var ama dilimize sadece iki tanesi çevrilmiş.

Gözlerinin Ardında ikinci baskısını Şubat 2021'de İthaki Yayınları'ndan yapmış, 360 sayfalık kitabı Aslıhan Kuzucan çevirmiş.

Louis 30'larında bekar bir annedir, bir psikiyatri kliniğinde asistanlık yapmaktadır. Bir gün barda çok beğendiği bir erkekle öpüşür. Ertesi gün, onun klinikte yeni işe başlayacak olan psikiyatrist -hem de evli!- olduğunu öğrenince büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Önce ondan uzak durmaya karar verir ancak tesadüfen karısıyla tanışıp arkadaş olunca işler iyice karmaşıklaşır. Çünkü yakışıklı psikiyatrist ve güzel eşinin evlilikleri göründüğü kadar mükemmel değildir ve Louis bu ilişkiye istediğinden çok daha fazla dahil olmak zorunda kalır...

Lusid rüya ( Lüsid rüya veya berrak rüya, kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması hâline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu bu tür rüyalara verilen addır.- vikipedi) romanın en önemli unsurlarından biri olmuş. Gerçekten de (arka kapakta -bu sefer gerçek hisleriyle söylediğine inandığım- sevgili Stephen King'in dediği gibi) "dahice bir kurgu". Kitabı çok sevdim. Louis olarak kafamda (yine) Triangle filmindeki rolüyle Melissa George'yi canlandırdım. Üç günde bitirdim kitabı, elinize alınca kolay kolay bırakamıyorsunuz, heyecan da son sayfaya kadar devam ediyor. Şu sıcak günlerde ilaç gibi bir roman, hararetle öneriyorum, keyifli okumalar:)


14 yorum:

  1. dizisi de fena diyildi, değişikti, gizemliydi, hugh grant ın yeni dizisine benziyoduuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hugh Grant’ın dizisine de bakayım o zaman Deepcim:)

      Sil
    2. the undoing ivit, bir de tell me your secrets var, buna benzeyen :)

      Sil
    3. listeme eklendiler Deepcim çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Dizisi hiç cazip gelmemişti, bende Sevim Hanımın blogunda gördüm aksine kitap çok ilgimi çekti, kitabı aldım da ama daha okuyamadım. Madem sizde sevdiniz okuyayım en kısa zamanda:) Elinize sağlık Eren Hanım keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizide karakterler uymamış bence ama sonradan alıştım fena değildi Gül Hanım ama kitap güzel, teşekkür ederim yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  3. Kitabı alınacaklar listesine ekliyorum hemen:))) Okuyunca çok seveceğimi hissettim, çok güzel anlatmışsınız, not aldım defterime:))) Bu arada tatlı bayramlar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuza umarım kitabı seversiniz siz de, tatlı bayramlar:)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Umarım siz de seversiniz Süleyman Bey, keyifli okumalar:)

      Sil
  5. Beğenmenize çok sevndim gerçekten çok ileri görüşlü bir kurgu... Bu sıcaklar için bence güzel seçim olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim Sevim Hanım uzun zamandır okuduğum en sürükleyici kurguydu, sevgiler:)

      Sil
  6. Sevdiğim iki blogger önerdiyse okumalıyım. Dizisini izlemeyi düşünüyordum ama biraz beklesin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım sen de seversin Şule'cim, yorumunu merakla bekliiyorum, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...