11 Mart 2019 Pazartesi

Jamaika Hanı - Daphne Du Maurier

Daphne Du Maurier sevdiğim bir yazar, gerçekten değişik bir tarzı var, sıradan olaylar içinde bile gerilim yaratmayı çok iyi beceriyor bence. Geçenlerde Asalaklar romanını okumuştum. Sanırım yine bir Daphne Du Maurier yazımda, Bücürük ve Ben blogunun sahibesi Müjde Abla önermişti bu kitabı. Ben de hemen aldım tabi:)

Merkez Kitaplar'dan ocak 2008'de çıkan 288 sayfalık kitabı Püren Özgören çevirmiş. Romanımızın kahramanı Mary annesi ölünce istemeyerek de olsa uzaktaki teyzesinin yanına gitmek zorunda kalır. Mary oraya gittiğinde kötü bir sürprizle karşılaşır, teyzesi korkunç bir adamla evlidir, bu adam çevrede adı kötüye çıkmış, kimsenin uğramadığı Jamaika Han'ı işletmektedir ve Mary de orada yaşamak istiyorsa onlara yardım etmek zorundadır. Üstelik kısa süre içinde Mary bu handa kanun dışı işler döndüğünü görür...

Zaman zaman durağanlaşsa da özellikle ters köşe finaliyle sevdiğim bir kitap oldu. 1939'da Hitchcock tarafından filme de çekilmiş. Arka kapakta "modern gerilim türüyle gotik romanı harmanladığı" ve "Jane Eyre ve Uğultulu Tepeler" romanlarıyla karşılaştırıldığı yazıyor. O kadar gotik bulmadım ben romanı açıkçası ama dediğim gibi güzeldi... Keyifli okumalar dilerim:)



15 yorum:

  1. yazarı hiç duymadım desem , ama not aldım, teşekkürler. blogları da bu yüzden seviyorum , insana yeni kapılar acıyor ... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen Dilek'cim böyle değişik şeyler öğrenmemiz mümkün oluyor, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. Daphne du Maurier'den yalnızca Rebecca'yı okudum, başka kitapları olduğunu bilmiyordum bile:)) Sağolun Eren hanım sayenizde öğrendim. Elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzenim Rachel'i tavsiye ederim Gül Hanım, Asalaklar da güzeldi diyebilirim, keyifli okumalar, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  3. Eren'ciğim Jamaika Hanı'nı beğenmene çok sevindim, bu kadına hayranım ben, Hitchock onun pekçok kitabını filmleştirdi. Jamaika Hanı'nın filmi mi, dizisi mi (çok yıl oldu hatırlamıyorum)onu da izlemiştim çok heyecanlıydı. Eline sağlık canım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen Müjde Abla ben de hayranım, geçenlerde de İngilizce bir hikaye kitabını okudum denk geldi, müthiş bir hayal gücü, evet, eminim film uyarlaması da çok güzeldir, tavsiyeniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
    2. aynen Müjde Abla ben de hayranım, geçenlerde de İngilizce bir hikaye kitabını okudum denk geldi, müthiş bir hayal gücü, evet, eminim film uyarlaması da çok güzeldir, tavsiyeniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. bunun filmini kaçırmaaaaa nefis yaaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam filmlik bir kitap gerçekten bakayım Deepcim sağ ol:)

      Sil
  5. jamaika hanı diye bi dizi vardı onu severek izlerdik eskiden,kitabını bilmiyodum bu iyi oldu,emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de dizisini bilmiyordum Ertuğrul Bey teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  6. Klasik Amerikan Korku gerilim filmleri ne benziyor.tanıtım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen, ben teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  7. Bu güzel kitabin tanitimi icin tesekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim güzel yorumunuza:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...