6 Ekim 2020 Salı

Atmaca - Hikmet Hükümenoğlu

Blogumun takipçileri bilir, Hikmet Hükümenoğlu sürekli takip ettiğim ve en sevdiğim yazarlardan birisi. En son 2016'da Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri kitabını okumuştuk. O günden beri de yeni romanını bekliyorduk. Eylül sonu yüzümüz güldü ve 400 sayfalık Atmaca, Can Yayınları'ndan uçtu geldi.

Hikayemiz 1995'te başlıyor, 2001, 2015 ve 2019 yıllarında da ilerliyor. Ömer 17 yaşında liseli bir genç olarak çıkıyor önce karşımıza. En büyük hayali Ay'a gitmek, annesi ölmüş; ablası, kardeşi ve huysuz babasıyla birlikte yaşıyor. İlk defa o yıllarda içinde uyanmak isteyen bir şeyleri fark ediyor. Zaman geçtikçe, farklı olaylar Ömer'in içindeki o meşum yaratığı dürtüp durur. Ve tabi Ömer'in hayatı da buna göre şekillenir.

Atmaca'yı çok sevdim.Öncelikle Ömer çok gerçek bir karakter, hatta öfke konusu dışında bir tanıdığıma çok benzettim. Karakter gerçek olunca da hikaye çok daha enteresan geliyor, zaten olay örgüsü de son derece ilginç. Romanımız aslen karakterin yaşadığı sürece odaklanıyor; genç bir delikanlıdan orta yaşlı bir erkeğe doğru seyir alıyoruz.

Bu arada yazarımız sürekli okurlarına da güzel sürprizler yapmış, Körburun'daki Onur Öğretmen burada da Ömer'in edebiyat öğretmeni olarak karşımıza çıkıyor. Ve adeta yazarımızın bir imzası olan, her eserinde yer verdiği o gizemli mekan; daracık geçitlerden geçerek ulaşılan o meydan ve ortasında yer alan o garip dükkan burda da var tabi...

Atmaca'yı çok sevdim, yazarın benzersiz tarzı yine okuru adeta esir alıyor. Kitabı 2 günde bitirdim. Size de şiddetle tavsiye ederim, keyifli okumalar dilerim...


16 yorum:

  1. bilmez miyiz :) okumak istedim bak şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim Burcu'cum, okumadıysan Körburun da favorilerimden..:)

      Sil
  2. Hiç okumadım yazarın kitaplarını lakin İg'de de çok görüyorum. Sende tavsiye ettiğine göre, eklemek fazr oldu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah'cım Körburun romanı da ödüllü, onu da tavsiye ederim, keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  3. Listeye aldık, okuyciiz en kısa zamanda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarı seveceğinizi düşünüyorum Süleyman Bey, bir önceki romanı Körburun da favorilerimden.. keyifli okumalar dilerim:)

      Sil
  4. Bilmediğim bir yazar, sayende öğrenmiş oldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim Müjde Abla, teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  5. Bu kitabın yayımlandığını görünce aklıma hemen siz geldiniz, hatta yeni kitap çıkmış diye haber verecektim ama siz nasılsa biliyorsunuzdur diye düşündüm:) İnsan sevdiği yazarların kitapları çıkınca çok heyecanlanıyor. Körburun'u okumuştum bakalım bu ne zaman kısmet olur. Nice güzel kitaplara Eren Hanım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok düşüncelisiniz Gül Hanım çok teşekkür ederim, umarım bu kitabı siz de seversiniz, en keyifli şeylerden biri gerçekten sevdiğiniz yazarın yeni kitabını almak, nice güzel kitaplara, sevgiler:)

      Sil
  6. Yazarı ve eseri yeni duydum Atmaca tanıtımı için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Kitap anlatımınıza göre güzele benziyor,aslında uzun zamandır kitap okumuyorum,hem sizin hem de deeptone,ece evren,müjde dural gibi değerli blog yazarlarımızın kitaplarını da alıp-okumayı düşünüyorum ama işte evdeki sıkıntılar birtürlü buna izin vermiyor..İnşallah belki ilerde birgün diyelim..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok naziksiniz Ertuğrul Bey, düşünmeniz yeter, inşallah sıkıntılarınız bir an önce çözülür:)

      Sil
  8. piki bakalım bu yazarı keşfetsek artık bizler deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim Deepcim umarım seversin sen de:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...