11 Ocak 2021 Pazartesi

Evelyn Hardcastle'ın Yedi Ölümü

 

Bu kitabı İthaki Yayınları’nın İnstagram paylaşımında görmüştüm, 2018 Costa Kitap ödülleri “En İyi İlk Roman” ödülü almış olmasının yanı sıra çok iddialı övgülerle bahsediliyordu kitaptan.

Yazarın özgeçmişi son derece ilginç, edebiyat ve felsefe eğitimi almış, sonra bir  yıl Şangay’da öğretmenlik yapmış, sonra Londra’ya dönüp teknoloji gazeteciliği yapmış, sonra gezi gazeteciliği için Dubai’ye taşınmış, orda 3 yıl kalıp Londra’ya geri dönüp bu romanı yazmış.

Öncelikle kitabın kapağına bayıldım, Guiseppe Quattrochi yapmış. İthaki Yayınları’ndan Temmuz 2020’de çıkan 453 sayfalık kitabımızı Özge Onan çevirmiş.

Kitap Stuart Bell’in bir sabah hiç bir şey hatırlamaz bir halde ormanın ortasında uyanmasıyla başlar, bir anda kendini garip bir olayın ortasında bulur, bir kadın kovalanmaktadır ama kadını kurtaramaz. Biraz yürüyüp malikaneye varır ama kimseyi tanıyamaz….

Kitaptan 1-2 bölüm okuyup bırakmıştım aslında ama sonra severek takip ettiğim blogger arkadaşlarım Gül Hanım ve Gece Kütüphanesi'nden Biblio‘nun övgüye bahsettiklerini okuyunca kitaba geri döndüm.

Kısaca konumuz kahramanımızın bir günlük bir döngüye sıkışması üzerine; her gün farklı bedenlerde uyanarak olay hakkında mümkün olduğunca ip ucu toplayarak günün sonunda Evelyn Hardcastle’ı kimin öldürdüğü sorusuna cevap verebilirse bu döngüden kurtulacak…,

Kitap neredeyse üç katmanlı; bir tarafta Hardcastle’ların gizemi, bir tarafta kahramanımızın kimliği ve geçmişi, bir tarafta da bu düzeneğin kendisi var. Bir kere kitabı mutlaka salim kafayla, açık bir zihinle okumalısınız, takip etmesi kolay değil. Yazar ciddi emek harcamış gerçekten. Olaylar sanıyorum 1900’lerin başında geçiyor, motorlu taşıtlar yeni yeni kullanılmaya başlamış… Ortam çok güzel, eski bir malikane, şömineli odalar, eski eşyalarla dolu köhne tavanaraları…. Ayrıca eylemler üstünden ilerleyen bir roman olmasına rağmen karakterlerin duyguları belki bir cümle ile o kadar güzel verilmiş ki, yazarın ustalığına hayran oluyorsunuz…

Kitabı sevdim, konusu son derece orijinal, zaman zaman takip etmekte zorlandığımı da itiraf edeyim ama yazarın yeni kitaplarını takip etmek isterim. Keyifli okumalar dilerim…



28 yorum:

  1. hoş konuymuş. film dizi konularını da andırıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle Deepcim, baktım imdb'den, dizisi yapılıyormuş, yaşasın:)

      Sil
  2. Tam bana göreymiş bu kitap, hidden object game kokusu aldım birazcık:)Teşekkürler Eren'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Bahar'cım kesinlikle, çok hoş bir ortamdı bence, ben teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  3. Kitabı daha önce görmemiştim ama kapağına bayıldım ben de. Konusu değişikmiş, severim gibi geldi. Her gün farklı bedenlerde uyanan birine dair film izlemiştim ama konusu romantikti :)) Adına da baktım şimdi, Every Day imiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Kağıt Salıncak bence seversin, dediğin filme baktım kesin severim, listeme ekledim, çok teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Hımm, denemeye değer. Listeme aldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman Bey seveceğinizi tahmin ediyorum:) bu arada Bayan King'in oğlunun da yeni kitabı çıkmış:)

      Sil
  5. normalde hiç ilgimi çekmez bu tarz kitaplar ama yazını okuyunca bi' meraklandım belki bir gün denk gelir okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok orijinal bir kurgu, tavsiye ederim, yorumunuza teşekkürler:)

      Sil
  6. Böyle yetiştirmem gereken dosyalar olmadan, tatilde mesela, sakin sakin okumak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acele gelmiyor bu kitap Narda'cım aynen, çok teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  7. Karmaşık anlatımını bunu nasıl yazabilmiş diye düşünerek çok beğenmiştim. Yazarı bende takip edeceğim, umarım daha iyi kitaplarını okuyabiliriz. Ayrıca beni de andığınız için teşekkür ederim. Keyifli okumalar Eren Hanım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel tavsiyeniz için ben teşekkür ederim Gül Hanım, ayrıca müjdemi isterim dizisi geliyormuş:))keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  8. Konusu ilginçmiş. İlerleyen zamanlarda değerlendiririm. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım siz de seversiniz, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  9. Sadece kitap tanıtımı değil yazarların ilginç yaşam tarzlarını da yansıtıyorsunuz,bu aslında yazarlar hakkında bilgi edinmek isteyen okurseverlerin, kitaplarının okunabilirliliği açısından iyi bir deneyim oluyor.. Özge hanımı da tebrik ederiz,453 sayfayı çevirmek kolay olmamalı herhalde ..Emeğinize sağlık.. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz Ertuğrul Bey, yorumunuz beni çok mutlu etti:) çok haklısınız Özge Hanım çok iyi bir iş ortaya çıkarmış, çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  10. Kitabı okuyalı biraz zaman geçti ama hâlâ o kasvetli, hüzünlü hissi duruyor zihnimde. Duyguları kısa kelime veya cümlelerle ama sarsıcı bir şekilde verdiğine katılıyorum. Dediğin gibi berrak bir zihinle okunması gereken, bulmacalı bir roman, sonunda o emeğe değiyor, tekrar şans vermene çok sevindim Eren’cim. 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Biblio'cum kitabın okurda bıraktığı o kasvetli, hüzünlü his bir süre daha etkili oluyor:) bly manor dizisini izlemiş miydin, onda da böyle bir hava vardı, ben sevmiştim:) çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
    2. Tepedeki Ev dizisine biraz bakmıştım Eren’cim, o pek sarmadı ama Bly Manor da onun bir başka versiyonu sanırım, sen sevdiğine göre daha güzel mi acaba diye düşündüm 😊

      Sil
    3. Biblio'cum evet Tepedeki Ev'i ben de yarım bırakmıştım ama bu farklı, benim hoşuma gitmişti, umarım seversin, sevgiler:)

      Sil
  11. Bu isim bana bir yerden tanıdık geliyor ama kitabın kapağı farklıydı, diye düşündüm. Belki de yayınevleri farklı kapaklarla basmışlardır dedim ama ben başka bir kitapla karıştırıyormuşum. Benim dediğim kitap Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası. Dört kelimeden ikisi aynı olunca aynı kitap sanmışım ama aslında alakaları yok :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa çok ilginçmiş Şule'cim karıştırmakta çok haklısın, bu kitabı tavsiye ederim bu arada, sevgiler:)

      Sil
  12. orijinal konu deyince ilgimi çekti. her şeyin birbirini andırdığı işler varken özgün bi şeye nadiren rastlıyoruz. teşekkürler eren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle Burcu'cum, özellikle dizisini çok merak ediyorum, yorumun için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  13. lutfen birisi bana kitabi ozet gecebilir mi okumak istiyordum fakat baska bir isim cikti ama cok merak ettim lutfenn bana hikayesinin tamamini anlatin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef anlatması zor ama dizisi çıkacakmış onu bekleyin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...