26 Ekim 2021 Salı

Jane Austen'in Kayıp Anıları - Syrie James


 İsme aldanmayın, yine bir kurgu ile karşı karşıyayız. Syrie James, New York'lu genç bir yazar, bu da ilk romanı. Everest Yayınları'ndan 2012'de çıkan 280 sayfalık kitabı Figen Bingül çevirmiş.

Kitabımız Jane Austen'in hayatından bir kaç yıllık bir kesiti kapsar; yazarın abisinin evinde duvara gömülmüş olarak bulunan günlüğünde anlatılan yılları... Bu süre, annesi ve ablasıyla birlikte abisi Frank'ın yanında kaldığı yıldan Chawton'daki eve taşınışına kadar geçen süreyi kapsar. Bu arada Jane Austen, kurmaca bir karakter olan Bay Ashford'a tutulur ve aynı romanlarındaki gibi bir aşk yaşar...

Yazar, Austen'in hayatındaki bilinen olay, yer ve kişileri almış, bilinmeyenleri de hayal gücüyle doldurmuş. Kitabı sevdim, dokunaklı bir aşk hikayesi; gerçi ben kitabı gerçekten Jane Austen'in gerçek günlüğü zannetmiştim alırken ama olsun... Jane Austen'in 41 yaşında, bilinmeyen ve acı verici bir hastalıktan hayatını kaybetmesine çok üzüldüm... Bu arada kendisinin gençliğinin ve Tom Lefroy ile yaşadığı aşkın anlatıldığı Becoming Jane filmini hararetle tavsiye ederim, iyi seyirler:)


10 yorum:

  1. Konusu ilginçmiş. Austen' in gerçek günlüğü değil miymiş? Garip olmuş o zaman. Pek çok kişi gerçek diye düşünerek okuyacak belki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Duygu’cum kurgu, benim gibi aldananlar çok olur eminim, güzel bir roman ama:) çok teşekkür ederim güzel yorumuna sevgiler:)

      Sil
  2. Becoming Jane'i seyretmiştim çok güzeldi. Gerçek anılar olmasa da kitap güzelmiş neyse ki:) Elinize sağlık Eren Hanım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gül Hanım kitabı tavsiye ederim güzeldi gerçekten, çok teşekkür ederim güzel yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  3. Nedense her romanda aşk konusu irdeleniyor,ilgi çekiyo herhalde,roman yazarken buna dikkat edeyim bari araya bir aşk hikayesi ekleyeli,belki çok satar..😊 Emeğinize sağlık tanıtım için.. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo roman mı yazıyorsunuz yoksa, şahane haber, merakla bekliyoruz, aşksız olmaz tabi:) çok teşekkür ederim güzel yorumunuza:)

      Sil
  4. oyyyy bu kitaba şimdiden bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jane Austen sevdiğini biliyorum evet:) bunu da seversin Deepcim:)

      Sil
  5. İsim yanıltıcı. Bunun dışında tabii ki okuyacağım. En sevdiğim yazarlardan biridir Austen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurgu güzel Şule'cim, ayrıca Austen'in günlük yaşamını da görmek için iyi, sen de seversin, yorumuna teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...