15 Kasım 2022 Salı

İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi - Holly Jackson

 


Epsilon Yayınları'ndan 2022 yazında çıkmış olan 380 sayfalık kitabımız (esasen 2019'da yazılmış), Şebnem Tansu tarafından çevrilmiş. 

Yazarımız 1992 İngiltere doğumlu ve ilk romanını 15 yaşındayken yazmış. "İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi" de bir seriymiş, bu da ilk kitap. Kitabımız goodreads puanı 4,36, serinin ikinci kitabının puanı da aynı... Seride bir de bu kitabın öncesinde, kahramanın dedektifliğin tadını ilk aldığı bir oyunu anlatan kitap da bulunuyor, 2021'de çıkmış, üçüncü kitaptan sonra... Serinin diğer kitaplarında da kahramanımız Pippa Fitz-Amobi, 17 yaşında sorumluluk sahibi, zeki ve meraklı, tatlı bir genç kız.

Pip, dönem ödevi olarak küçük kasabalarında 5 yıl önce işlenmiş bir cinayeti araştırmaya karar verir. 5 yıl önce 17 yaşındaki Sal Singh, kız arkadaşı ve aynı okula giden yaşıtı Andie Bell'i öldürüp intihar etmiştir. Andie'nin cesedi bulunamasa da tüm deliller Sal'i gösterdiğinden, olay Sal'in katil kabul edilmesiyle birlikte kapanır. Ancak Sal'ı yakından tanıyanlar veya onunla bir şekilde temasta bulunmuş olanlar bu kibar, iyi yürekli, neşeli çocuğun katil olduğuna asla inanamazlar, bu kişilerden biri de Pip'tir, dışlanan ve kötü muamele gören Singh ailesinin ve artık bu dünyada olmayan Sal'ın adını temize çıkarmalıdır... Bunun için ilk yardım istediği kişi de Sal'in kardeşi Ravi'dir. İlk başta Ravi Pip'e karşı temkinli olsa da, sonra fikrini değiştirir ve bu gizemli projede ona ortak olur... İkili cinayeti çözmeye çalışırken pek çok zorluğu aşmak zorunda kalacaklardır...

Kitabı çok sevdim, öncelikle görsel olarak çok güzel hazırlanmış, örneğin e-posta gönderimleri, mesajlar vs farklı görsellerle verilmiş. Kurgu güzel, merak uyandırıcı, arka planda Pip ve Ravi'nin arkadaşlığı çok tatlı, Pip'in duygusal tarafı çok hoş... Kısacası sevdiğim bir roman oldu, serinin diğer kitaplarını da okumak isterim, umarım basılır. Keyifli okumalar...

resim: goodreads


27 yorum:

  1. Yazarı ve kitabı duymamıştım. Konusu güzelmiş, gerilim var mı sadece cinayeti mi araştırıyor karakter?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kitaptı Duygu'cum, gerilim vardı ama öyle aşırı değil, tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. kitap hoşuma gitti benim de güzel bir filme ya da diziye de uyarlanabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de, buna çok uygun bir kitap:)

      Sil
    2. Yorumunuz spama düşmüş, geç cevabım için kusura bakmayın, evet film veya dizi olmaya çok uygun:)

      Sil
  3. Ay ne zamandır görüp de alsam mı ki dediğim bir kitaptı fakat şimdi de seri olduğunu öğrenince üzüldüm. Eğer epsilon basacaksa daha çoooook bekleriz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri ama yine de okunmaya değer bir kitap diyebilirim:) goodreads'ten baktığıma göre yeni olaylar çözüyor kahramanımız:)

      Sil
  4. Sanki gençlik romanı serilerinden gibi, gerçi yazarı da gençmiş zaten:) bu tür romanların bazıları çok başarılı oluyor. Elinize sağlık Eren Hanım, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gül Hanım gençlik romanı diyebiliriz ama güzel yazılmış, başarılı bir kitap, ben sevdim:) çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  5. Ne güzel bir dönem ödeviymiş:) Pip dedektif yetiştiren bir okula mı gidiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır:) herkesin istediği konuyu seçtiği bir araştırma ödevi bu, öğretmenleri bu konuyu biraz aşırı buluyorlar ama Pip'in ısrarıyla -ve belli şartlar dahilinde- kabul ediyorlar:)

      Sil
  6. pekiii madem güzel oluy :)

    YanıtlaSil
  7. Bu kitap benim listemde ama seri kitapları hemen almak istemiyorum, çünkü ilki bitince ikincisini hemen okumayınca sevmiyorum, o yüzden beklerim:))) Kitap oldukça ilgi çekici, merak da ediyorum, biraz daha beklemem gerekecek:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goodreads'a bakmasam seri olduğunu bilemeyecektim:;) tek de okunabilir bence, tatlı bir kitap:)çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  8. 92'li yazar deyince bir tereddüt ettim ama neyse ki iyi iş çıkarmış. Hoş 92 doğumlu biri günümüzde çok da küçük yaşta olmuyor ama benden küçük olunca sanki ergenmiş gibi algılıyorum. Yaşlandığını kabul etmeyen blogger :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) aynı şeyi ben de hissediyorum Şule'cim ama bu tutum beni çok kısıtlayacağı için (!!) fazla takılmamaya çalışıyorum:)) yorumuna teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  9. Okurken gerildim. Merak ettirdi. Teşekkürler öneri için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevabım için kusura bakmayın ,yorumunuz spama düşmüş, güzel kitaptı teşekkür ederim yorumunuza :)

      Sil
  10. 15 yaşındayken ne halt ediyordum diye düşünüyorum, roman okuyordum :) kitap güzel gibi bakarız canımcım :) teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tavsiye ederim Eylem'cim, ben en çok kahramanın iyi kalpliliğini sevdim, çok teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  11. Hem iyi bir kız hem de cinayet. Nasıl oluyor dedim :) Yazıyı okuyunca anladım :) Cinayet çözme her zaman ilgili çekmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) iyi kızımız dedektiflik yapıyor:) güzel bir kitap, tavsiye ederim, yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  12. akıcı bir kitaba benziyor Erencim, teşekkür ediyorum:)
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle Bahar'cım :) çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...