23 Kasım 2020 Pazartesi

Plasebo Sensin – Joe Dispenza

 

Ray Yayıncılık’tan ilk 2015’de çıkan kitabımız bu yıl 8. Baskısını yapmış. 364 sayfalık kitabı Cengiz Yücel çevirmiş. Yazarın daha önce “Kendiniz Olma Alışkanlığını Kırmak” kitabından bahsetmiştim. Burada ise konumuz iyileşme üzerine. İlk bölümlerde beynin yapısı, nöronlar, genler konusunda oldukça detaylı anlatımlar var. Oralarda biraz sıkıldığımı itiraf edeyim. Ama kitap genel olarak muhteşem. Yazarın kendisi 23 yaşında çok ciddi bir kaza geçirip bir daha yürüyememe tehlikesiyle karşı karşıya gelmiş ama inancı ve meditasyon çalışmalarıyla, ameliyata bile gerek duymadan yeniden yürümeye başlamış.

Kitabın ana fikri şu; nasıl ki bir hastaya gerçek ilaç denilip plasebo verildiğinde, hasta ilacın kendisini iyileştireceğine inandığından olumlu sonuçlar elde ediyor; işte plaseboyu alma adımını atlayıp iyileşeceğinize inanırsanız aynı sonucu elde edersiniz. Ne çok çabalayın ne de kendinizi tamamen bırakın. Hastalığı oluşturan zihniniz, ve şu anki zihin yapınızı değiştirmeden iyi olamazsınız, iyileşebilmek için yeni biri olmalısınız, beyninize tamamen yeni sinyaller gönderip yeni nöral yollar oluşturmalısınız. Kitapta bunun için yönlendirmeli meditasyonlar da var. Ve yaşanmış örnekler gerçekten inanılmaz. Özellikle bir rahatsızlığınız varsa mutlaka okuyun. Yazarın Doğa Üstü Olmak isimli kitabı da yeni çıktı bu arada. Herkese şifalar:)

 

 


10 yorum:

  1. İlginç duruyor açıkçası :) Merak ettim :) Beyin konusunda çok az bilgim var, bu konuda kendimi geliştirmeliyim aslında :) Mucizevi bir organ :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle beyin hakkında daha öğrenmemiz gereken çok şey var, çok teşekkür ederim yorumunuza, neşeli sevgiler:)

      Sil
  2. En çok okumak istediğimiz kitaplardan biri..Plasebo etkisi aslında bilinen birşeydi ama insan unutuyor zamanla,bu nedenle hatırlamak iyi oldu,emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru Ertuğrul Bey, plasebo etkisi çok önemli ve iyileşme açısından dikkate alınmalı... çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  3. Murat Menteş'in şiiri aklıma geldi. Öneri için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şiire baktım, deplasmanda plasebo, güzelmiş, ben de teşekkür ederim Emre:)

      Sil
  4. Faydalı bir kitapmış, yeni biri olmayı sağlayan yöntemleri çok merak ettim. Elinize sağlık Eren Hanım sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her şey beyninizde yeni sizle ilgili tüm ayrıntıları hayal etmeniz ve gün içinde buna uygun hareket etmenizle ilgili, ve tabi yeni şeyler yaparak beyne yeni sinyaller göndermek de gerekiyor:) çok teşekkür ederim yorumunuza Gül Hanım, sevgiler:)

      Sil
  5. oooo demek örneklerleee oooo pekiiii olabileer :) placebo iyi müzik yapar kikiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. every me, every you Deepcim:) tavsiye ederim kitabı:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...