2 Kasım 2020 Pazartesi

Willoughby Ailesi - Lois Lowry

 

Netflix’in 2020 yapımı animasyonlarından biri olarak izlemiştim Willoughy’leri, imdb puanı 6,4 ama ben oldukça beğenmiştim. Küçük bir ayrıntı, Interstellar’da küçük kız bu kitabı okuyormuş, bu animasyonda da küçük kız Interstellar isimli bir kitap okuyor...

 

Bu kitaba gelirsek, Arkadaş Yayınevi’nden 2015’de çıkmış, çevirisini Pınar Atik’in yaptığı kitap sözlük ve kaynakça ile beraber 157 sayfa.

 

Tim, Barnaby ikizleri ve Jane, muhteşem Willoughby sülesinden gelmelerine rağmen pek de muhteşem olmayan (daha doğrusu korkunç edeveynler olan) anne ve babalarından gerekli ilgi ve bakımı görememektedirler. Bu sorunu çözmeye çalışırken öksüz bebek Ruth, yalnız şeker imparatoru Kumandan Melanof ve tabi ki sevgi dolu Dadı’nın da yer aldığı bir maceraya atılırlar...

 

Hoş bir kitap diyebilirim ama küçük çocuklara uygun değil pek, alışılmadık gelebilir bazı fikirler... Örneğin sürprizbozan olacak ama- Tim’in birlikte büyüdüğü üvey kız kardeşi ile evlenmesi çok gereksiz bir ayrıntıydı bence... Animasyonunu izlemenizi tavsiye ederim, birebir bir aktarım değil... İyi seyirler, keyifli okumalar...

 

 


 


10 yorum:

  1. Ben yıllar önce okudum bu kitabı, senin yazını okuyunca hayal meyal hatırladım. Filmi olduğunu bilmiyordum. Bakayım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok başarılı bir animasyon, kapanış jeneriğine ise bayıldım, tavsiye ederim, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. tavsiyem öncelikle filmi, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  3. ayy hey ben bu kitabı pazar günü yerden aldım, 5 tl ye, aynı baskı, filmi de yazın izlemiştimdi, sen snoppy, anne, jane dedin yaa sana süfliz dapcaktım oyyy dur ama dapcam yineee de bana neee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süflizlere bayılırım olley:))) beklemeedeyim o zaman Deeepcim:)

      Sil
  4. Yazar tanıdık geldi, bakayım nerede görmüşüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim yazarla ilk tanışmam oldu ama başarılı buldum Narda'cım:)

      Sil
  5. Kitabı ilgimi çekmedi ama bir animasyon seven olarak tabii ki izleyeceğim. Öneri için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım animasyonu seversin Şule'cim, biz de çocuklarla uçan sınıf'ı okuyoruz bu arada:) ben teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...