15 Şubat 2022 Salı

Aşk Hipotezi - Ali Hazelwood

 


Bu kitabın övgülerini yabancı sitelerde çok görmüştüm, kitap o kadar beğenilmişti ki neredeyse çevrilmesini bekleyemeyip alacaktım. Ama neyse ki kısa sürede ülkemizde de yayınlandı.

Nemesis Yayınları'ndan çıkan 370 sayfalık kitabımızı Gülfem Çırak çevirmiş. Aslen İtalyan olan genç yazarımız ise nörobilim konusunda akademik kariyerine devam etmekte olan Amerikalı bir profesör.

Romanımız tahmin edeceğiniz gibi akademik dünyada geçiyor; Stanford Üniversitesi biyoloji bölümü. Olive, doktorasının üçüncü yılına devam etmektedir ve her şey çok zordur; kıt kanaat geçinir, hayatta tek başınadır. Eski erkek arkadaşı ve en yakın arkadaşının birbirlerinden hoşlandıklarını anlayınca, işleri kolaylaştırmak için bir yalan söyler ve koridorda rastgele birini öper. Bu kişi bölümün en nefret edilen profesörü olan Adam Carlsen'dir. Olay kısa sürede sahte sevgililiğe dönüşür ve devamı gelir...

Klasik bir "neşeli kız - hödük adam" çifti ile karşı karşıyayız. Kurgu fena değil ama +18 öğeler fazla. Ben hikayeyi hiç romantik bulmadım, tamam Adam çok korumacı, sadık vs ama nihayetinde hödük gibi davranıyor. Büyük beklentiyle okumuştum ama yine olmadı... Yazarın yeni kitapları da çıkacakmış. Keyifli okumalar dilerim...  



resim: www.1000kitap.com


20 yorum:

  1. Kitabı ben de büyük bir merak ve heyecanla aldım ama henüz okumadım:))) Ben de instagramda kitap sayfaları tarafından övüldüğünü okudum, beğenmeyen çok azdı. Benim de beklentim büyük ama okuyunca anlayacağım:))) Emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu merakla bekliyorum o zaman, bakalım siz nasıl bulacaksiniz:) çok teşekkür ederim yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  2. o tarz adamlar okurken çekilmez oluyor:)
    keyifli okumaların olsun güzelim, sevgiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Bahar'cım saç baş yolduruyor:)) çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil
  3. Bu tip kitaplar risk oluşturuyor okumadan nasıl çıkacağını hiç bilemiyorsunuz çoğunlukla da kötü çıkıyor gibi geliyor bana. O yüzden yazarı bilmiyorsam kolay kolay alamıyorum. Daha iyi kitaplara diyelim Eren Hanım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısnız Gül Hanım çoğu pazarlama şaheseri, benim de dilim çok yandı son günlerde:)) çok teşekkür ederim güzel yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  4. new york t. best sellerden birkaç yıldır güzel kitap çıkmıyor sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde pek tutmuyor maalesef, çok teşekkür ederim yorumuna

      Sil
  5. yazarla ilgili sölediklerini sevdim ama demek kitap kötü peki :) akademik biri ama hafif bişey yazmış demekki :) sen d kitapları beğenmiyon artık amaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartildigi kadar yok bence Deepcim, iki kitap üst üste böyle denk geldi isteee:))

      Sil
  6. Bu kitap çoğu insanda hayal kırıklığı yaratmış. Goodreads'ta takip ettiğim kişiler de pek beğenmemiş. Abartıldığını söylüyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule’cim belki bu kadar abartılmasa daha çok sevebilirdim ben de, çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil
  7. Devir abartma devri, şimdiye kadar ne türlü olursa olsun övgü yazıları piyasada dolaşan hiçbir kitaptan memnun kalmadım. Postmodernizm sağ olsun. Nadiren iyiymiş dediğim şeyler çıkıyor, gerisi hep aynı şeyler, yerli de yabancı da aynı durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Narda’cım, genelde bu tuzaklara düşmem ama bazen boş bulunuyor insan işte:)) çok teşekkür ederim yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  8. yaa hödük erkeklerden çok var bizde ki, hala nereleri cazip geliyor insanlara hiiiç anlamıyorum ben kitaplarda bile çekemiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam kaba ama sadece kızın yanında melek oluyor ‘u gösteriyor sözde ama hödük hödüktür sonuçta:)) teşekkür ederim yorumuna Eylem’cim sevgiler:)

      Sil
  9. https://rozaninkutuphanesi.blogspot.com/2022/02/ask-hipotezi-ali-hazelwood-kitap-yorumu.html

    baksana cici roza arkadaşımız da okumuşşşşş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber verdiğin için teşekkür ederim Deepcim okudum bile:)

      Sil
  10. Adam için hödük diyemezdim galiba ben sizin aksinize birkaç şey dışında baya eğlenerek okumuştum ama tabi +18 içerik fazla, pek sevmeyenlerin hoşlanacağını sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Biraz mesafeli diye Adam’a haksızlık mı ettim acaba:) boşlukları kendi hayal gücümüzle doldurunca benimki Adam aleyhine çalıştı demek ki:) çok teşekkür ederim güzel yorumunuza sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...