8 Şubat 2022 Salı

Sevgiler, Carter - Whitney G.

 


Bu yıl Yabancı Yayınları'ndan çıkmış olan 272 sayfalık kitabımızı Tuba Özkat çevirmiş.

Kapaktan anlayacağınız üzere bu -en azından bazılarına göre- bir aşk romanı. İsmine bakıp bunun mektuplar üzerinden ilerleyen bir hikaye olduğunu sanmıştım ama değil. Aşağıda size mektuplarla ilerleyen bir şarkı bırakıyorum bu arada, boş gitmeyin:))

Arizona ve Carter'ın arkadaşlıkları ilk okulda başlamıştır ve yıllar içinde en yakın arkadaşlar olmuşlardır. Etraflarındaki herkes güzel Ari ile yakışıklı (ve tabi ki zengin) Carter'ı birbirine yakıştırsa da onlar hiç oralı değildir, bu sadece dostluktur (dünyanın en düzeysiz dostluğu belki ama işte...). Tabi bu üniversitenin son yılı bu değişir, bir partide yakınlaşırlar ve yıllardır bunu beklemiş olduklarını anlarlar. Ama klasik olarak yanlış anlaşılmalar, iyi niyetli yalanlar çiftimizin bir araya gelmesini biraz geciktirir...

Öncelikle kitap bir hayli +18, o bir yana çok düzeysiz , çok yüzeysel. Artık ilişkiler -en azından Amerika'da- böyle yaşanıyorsa çok acı, kişilerin birbirine zerre saygısı yok, aşk neymiş?? Karakterler de çok antipatikti. Kız Fransa'dan yeni sevgilisiyle dönüyor, çocuk herkesin içinde kıza söz yüzüğü takıyor, çok kibar ve düzgün biri ayrıca ama Carter gelince çocuğa açıklama bile yapmadan onu orada bırakıp gidiyor... Kısacası şu pahalılıkta verdiğim paraya acıdığım bir kitap oldu. Koşarak uzaklaşıyoruz...





24 yorum:

  1. Yazık olmuş parana ve vaktine. Cıvık aşk kitaplarından hele de +18'se nefret ediyorum. Kitabını kapağını görünce bile itti beni. Yazarları hiç anlamıyorum utanç duymadan nasıl bu kadar ileriye gidiyorlar. Milletin başka derdi kalmadı sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ben de verdiğim paraya ve zamana acıdım Duygu.. Aşk romanı deyince bu mu anlaşılıyor artık bilmiyorum... Demek ki bunun da alıcısı var ki yazılıyor:)

      Sil
  2. Çok kötü olmuş Eren Hanım, hem para hem de zaman kaybı, böyle kitaplara denk gelince benim sinirlerim bozuluyor. İyi kitaplara diyelim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Gül Hanım, bu kitabı seven olmuş mudur merak ettim doğrusu:) iyi kitaplara diyoruz evet:) çok teşekkür ederim yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  3. Boyle kitaplara üzülüyorum ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle Sevim Hanım, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  4. geçen gün tekrar okumak istediğim bir kitap aklıma düştü, o kadar çok arttı ki fiyatlar, almaya gönlüm el vermedi, keşke aldığın bu kitap daha iyi olsaymış gerçekten dediğin gibi bu pahalılıkta sıkıntı her şey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kitap okumak lüks bir alışkanlık oluyor artık, neyse ki sahaflar var diye avunuyorum:) teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  5. Yabancı Yayınları kitaplarını genel olarak seviyorum, bu kitabını çok gördüm ama almadım. Seveceğimi düşünmüyorum yazınızı okuduktan sonra. Bazı kitaplara ben de anlam veremiyorum. Sizin kitap fikirlerinizi seviyorum:)) Yazınızı okumak çok iyi oldu benim için:)) Emeğinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı Yayınlarını ben de seviyorum ama bu sefer tutmadı:) yorumunuz beni çok mutlu etti, ben de sizin tavsiyelerinizi çok seviyorum çok teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  6. bazı kitaplar ne yazık ki hayal kırıklığı oluyor Erencim, üzüldüm..
    yeni kitabını keyifle okumanı diliyorum, sevgiyle..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Bahar'cım... çok teşekkür ederim yorumuna, bu arada iki Bahar arkasındayım bir dilek tutayım:))) sevgiler kocaman :)

      Sil
  7. Hah işte aynı Sarah Jio'nun Yeşil Debiz Kabuğu. Son derece seviyesiz ve dediğin gibi zaman kaybı. Senin çok iyi listelerin vardı aslında, pek de yanılmazsın ama olmuş demek ki. Eren'cim, nasılsın görüşmeyeli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da merak ettim şimdi Bahar'cım:)) işte bazen oluyor böyle:) çok teşekkür ederim, hep aklımdasın ama ne zamandır ziyaret edemedim seni kusura bakma, sen nasılsın? İyi ki geldin, hoş geldin:)

      Sil
  8. pekii, ardımıza bakmadan kaçıyoruz :)

    YanıtlaSil
  9. Uyarı için teşekkürler, eski aşk romanları gibisi yok (yaşlandık mı ne?):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Süleyman Bey, bi eski bayramlar bi de eski aşk romanları zaten:))

      Sil
  10. Hımm,kimse beğenmemiş bu kitabı,o zaman şarkıdan bahsedelim,parça çok güzelmiş..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Ertuğrul Bey, şarkıyı beğenmenize çok sevindim ben de çok severim:) çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  11. uhgahgkdafga, kaçarken düştüm sanırım :D işin gırgır kısmı bir yana kitap kapağına 3 dakika kadar baktım o kızın vücudunun geri kalanı nerede diye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kitap beni o kadar irrite etti ki kapak bile daha sevimli geliyor Eylem’cim çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil
  12. Aşk romanlarının kötüsü de hiç çekilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle Şule'cim, çarşamba bir örnek daha görücez:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...