10 Ekim 2022 Pazartesi

Bir Sonbahar Aşkı -Milly Johnson

 


Mevsime uygun, romantik bir kitap ararken bu kitapla karşılaştım, yazar her mevsim için birer kitap yazmış zaten. Hyperion Yayınları'ndan 2014 yılında çıkmış kitabımız, benim okuduğum cep versiyonu 482 sayfa, çeviriyi de Belgin Selen Haktanır yapmış. Kitabımızın goodreads puanı 4,1. 

Orta yaşlarını sürmekte olan Juliet, eşi onu terk ettikten sonra bir ev arkadaşı bulmak zorunda kalır. Floz (Florance) harika bir ev arkadaşı olur. Bu arada Juliet'in erkek kardeşi Guy ile Floz arasında bir aşk kıvılcımlanmaktadır ve tabi Juliet ile oldum olası gıcık olduğu Steve arasında. Ama tabi işler her zaman süt liman gitmez. Çiftlerimiz mutluluğu yakalamak için önce bazı badireleri atlatmak zorundadırlar.

Aradığım şey aslında şiirsel sonbahar tasvirleri, iç ısıtan çaylar, balkabaklı turtalar, yumuşacık kazaklarla dolu bir arka planda geçen romantik bir aşk hikayesiydi, ayrıca madem sonbaharla ilgili hiçbir şey yok kitabın adı niye Bir Sonbahar Aşkı?? Tahmin ettiğiniz gibi kitapta ay isimleri dışında sonbaharı hatırlatacak başka bir şey yok. Kötü bir kitap değil ama okunmasa da olur diyebilirim... Bana tavsiye edebileceğiniz sonbaharda aşkı anlatan bir kitap var mı? Aşk olmasa da olur ama dolu dolu bir sonbahar olsa güzel olur:)) Keyifli okumalar:)


14 yorum:

  1. Karlı kışlı var ama sonbaharlı bulamadım:) İlk aklıma gelen Perde Celal'in Güz Şarkısı oldu ama o da bir karıkocanın hikayesiydi ve bir gemi yolculuğuyla başlıyordu ve hayatlarının güzü anlamındaydı sanki. Güzel kitaptı ama size pek faydalı olamadım:)) elinize sağlık Eren Hanım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Güz Şarkısı'nı tam 10 yıl önce okumuşum Gül Hanım, belki de yine ismine aldanıp almıştım, tavsiyenize teşekkür ederim:)) Herhalde ben yazacağım artık istediğim kitabı, çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
    2. Sizin yazmanız çok iyi fikir, bizde okuruz ne güzel:)

      Sil
    3. Çok naziksiniz Gül Hanım, çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Kitabın adı ya da kapağı içerikle uyumlu değilse gıcık oluyorum ben de. :) Kitap pek etkileyici değil sanırım, aklıma hiç mevsime özel kitap da gelmiyor Erencim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Duygu'cum, konusunu iyi okumak lazım almadan önce, ama bu isimle insan "ne kadar yanılabilirim ki" diyor işte:)) çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  3. her mevsim için kitap yazma fikri çok orijinal :)

    YanıtlaSil
  4. Aklıma sonbahar denince gelen bir kitap olmadı ama film olarak Kasım'da Aşk Başkadır demek istiyorum, bu aralar bak bende yeniden izleyebilirim gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kasım'da Aşk Başkadır tam bir klasik gerçekten:) teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  5. mehmet rauf eylül/bir gün david nicholls/ali smith sonbahar/kerime nadir sonbahar/sonbahar yıldızları altında knut hamsun/veeee en sevdiğim yerli film sonbahar/özcan alper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül evet tam bir klasik, bir gün evet filmi çok tatlıydı, ali smith görmüştüm ama konularını pek sevmedim:), kerime nadir aa güzeldir, knut hamsun bakayım...Sonbahar izlemiştim evet..çok teşekkür ederim Deepcim harika öneriler:)

      Sil
  6. İsim ve kapak tam da senin istediğin şeyi vaat ediyor ama beklentiyi karşılamamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Şule'cim:)) artık daha temkinli olacağım, neyse ki fiyatı uygundu:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...