18 Ekim 2022 Salı

Neden bunu bana daha önce kimse söylemedi? - Julie Smith

 


Butik Yayıncılık'tan bu yıl çıkan kitabımız 314 sayfa. Çok iddialı olan kitabın fiyatı da oldukça iddialı, ama bu tip kitapların baskısı hemen tükendiği için pahalı da olsa kaçırmayayım dedim...

Kitap 8 bölümden oluşuyor, karanlık yerlerde (keyifsizlik), motivasyon, duygusal ıstırap, yas, kendinden kuşku duymak, korku, stres ve anlamlı bir hayat...

Bir klinik psikolog olan yazarımız her bölümde, bir terapiste gidemeyen kişilerin ilgili konuda hayatlarını kolaylaştıracak bilgiler, ipuçları sunuyor. Kitap benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Maalesef ufkumu açacak bir bilgi ile karşılaşmadığım gibi, çeviri de hiç akıcı değildi. Keyifli okumalar dilerim...


18 yorum:

  1. Pek ilgimi çekmedi, bu tür kitaplar okunup geçilecek tarzda oluyor ve hayatında uygulayabilen azdır. Biraz da kapak için uğraşsalarmış keşke, bir yerlerde görsem hiç alıp okuma isteği uyandıran bir kapak değil. Tanıtım için teşekkürler Eren. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Duygu'cum, okuyoruz okuyoruz öyle kalıyor genelde:)) kapak konusunda da aynı fikirdeyim, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. Kitap güzeldir diye düşünmüştüm ismini okuyunca:) Yazınızı okuyunca kararım değişti:) Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef isminin vadettiği kadar bir şey vermiyor insana, yine de kötü denemez:) çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. pekiii okunmasa da olur yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Deepcim, daha iyileri var, sevgiler:)

      Sil
  4. Word ile hazırlanmış bir yazı sandım ilk önce, kapak tertemiz duruyor :) içi de boş gibi geliyor bana ama okumadan bilemem, yine de şans vereceğim bir kitap değil sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından bu konuda daha iyi kitaplar okuduğumu söyleyebilirim:) teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  5. kitabın ismi efsaneymiş yalnız :)

    YanıtlaSil
  6. psikolojiyi kurgu içinde daha çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ayrı güzel oluyor, hele gerilim de varsa Bahar'cım, sevgiler:))

      Sil
  7. Hiç bana gelmez böyle kitaplar:)) Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş:) Bir de bu tür konuların ticarete malzeme olması beni deli ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) basit psikolojik desteklere zaman zaman kişilerin ihtiyacı olabilir diye düşünüyorum, ama bu kitap beni tatmin etmedi... çok teşekkür ederim yorumunuza, keyifli okumalar:)

      Sil
  8. Sen bu türde çok iyi kitaplar okuduğun için artık her kitabı beğenmiyorsundur. Önceliğimi senin beğendiklerine veriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule'cim konuyla ilgili kitapları takip ediyorum, gerçi belki de çok okuduğumdan bazı kitaplar tekrar gibi gelebiliyor:)

      Sil
  9. Bölümler pek ilgi çekici ancak içerikler biraz kof anladığım kadarıyla. Ben pas diyorum :) Ama rafta görsem alırdım, iyi ki yazmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yukarıda da dediğim gibi, belki bu konuda çok okuduğum için bana tekrar gibi geliyor olabilir:)) yine de içeriği biraz basit geldi bana, şu ara Mihaly Csikszentmihalyi'nin Akış kitabını okuyorum, güzel:) yorumunuza teşekkür ederim, keyifli okumalar:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...