21 Kasım 2022 Pazartesi

Belki Bir Başka Hayatta - Taylor Jenkins Reid

 


NOT: Bilgisayarım arızalandı, telefondan yorum ve cevap yazamıyorum maalesef, yorumlarınızı biraz geç cevaplayabileceğim, kusura bakmayın:)

Yabancı Yayınları'ndan 2017'de çıkan 334 sayfalık kitabımızı Gökçe Çiçek çevirmiş. 1983 doğumlu Amerikalı yazarımız, ilk romanını 2013 yılında yayınlamış. Bu, yazarımızın 2015 yılında yayımlanan üçüncü romanı, goodreads puanı da 3,81.

Kahramanımız Hannah 29 yaşında genç bir kadındır, umutsuz aşk hayatı ve olmayan kariyeri onu hayatını değiştirmeye zorlayınca New York'tan, Los Angeles'a en yakın arkadaşı Gabby'nin yanına yeni bir hayat kurmaya gider. Burası onun büyürken yaşadığı şehirdir ve çoğu arkadaşı da bu şehirdedir, hatta hayatının en büyük aşkı Ethan da... Kitabımız iki koldan ilerliyor, kendisi için verilen partiden sonra Hannah Ethan ile gidebilir veya onu başka bir kızla dans ederken gördüğü için onunla değil de Gabby ve kocası ile eve dönebilir... Bu seçim Hannah'ın hayatını bambaşka sonuçlara götürüyor...

Kitap ortalamaydı, kötü değil ancak soluksuz okuyacağınız bir roman da değil. Konu yeni değil, Sliding Doors (1998, imdb:6,7) filmini hatırlattı. Bir de benim kader anlayışıma uymuyor, bu kadar "basit" bir seçim insanın hayatının bambaşka yönlere gitmesine sebep olmaz bence... Neyse, kısacası idare eder diyebileceğim bir kitap. Keyifli okumalar dilerim:)




24 yorum:

  1. Geçen hafta yazarın Yasak Aşkın Kanıtı adlı romanını okudum ama henüz bloğa yazamadım:) Bu kitabı çok duydum, Yabancı Yayınları kitaplarını severim genelde, yazınızı okuyunca da kararsız kaldım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu vasat bir kitaptı, daha güzel kitapları var sanırım, yazınızı merakla bekliyorum, çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Bu kitabı sanki başka bir blogda da gördüm :) Hangisi olduğunu hatırlayamadım ama :D

    YanıtlaSil
  3. Bu tür kitaplar bana hitap etmiyor Erencim. Kafa dağıtmak için olsa bile başka tarz tercih ederim. Sen de çok beğenmemişsin zaten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Duygu'cum, vasat kitaplar tam vakit kaybı oluyor, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  4. Ayy kaç kere indirimde gördüm ama bir şekilde elim hiç gitmedi, iyi ki de almamışım. :D Ortalama birşey için para veremem zira kitap fiyatları aldı yürüdü, fevkaledenin fevkinde olanları alacağım sadece. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook doğru, yükselen fiyatlar çıtayı da yükseltti, eskiden adı veya kapağı ilginç gelen kitabı atardım sepete, şimdi nerde o bolluk..:))

      Sil
  5. kıymetli yorumun için teşekkürler Erencim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Bahar'cım sevgiler:)

      Sil
  6. Benim de aklıma hemen Sliding Doors geldi. Kaderle ilgili söylediğin şeyi düşündüm Eren. Kitabı okumadığım için içeriğini bilmiyorum, belki çok uç noktalara gidilmiştir ama bazen ufacık bir karar bile çok şeyi değiştirebilir gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapta kahramanımızın restorandan ablasıyla ayrılması veya başka bir arkadaşıyla ayrılması onu bambaşka iki hayata sürüklüyor, işte bence bu çok küçük bir seçim:) Meslek, iş, arkadaş seçimleri kadar büyük bir etkisi olmaz diye düşünüyorum Şule'cim, sevgiler:)

      Sil
  7. Kahramanımız doğduğu yere döner ve hikaye başlar. Okunmayacak gibi bir kitap değil anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değil ama okunmasa da olur:) teşekkür ederim yorumunuza..:)

      Sil
  8. filmi merak ettim, bilgisayarın sorunu hallolur umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, halloldu bile çok şükür:)

      Sil
  9. eh yani öylesine okunabilirmiş, sliding doors çok tatlıııı :)

    YanıtlaSil
  10. ben bu kitabı gördüm ya da okudum ya da bir yerden tanıdım :)
    aklımda olsun, teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz klişe Eylem'cim:) keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  11. Ne deniyordu bu ture ciklet mi öyle bir şeydi. 29 yaşında vasat aşk hayatı olmayan kariyeri ahahah klasik genç kız umut tacirleri 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chicklit:)) evet aynen dediğiniz gibi bir kitap, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  12. son kitap yazımı kaçırmağğğ :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...