25 Nisan 2023 Salı

Öç Yuvası - V. C. Andrews

 


Bir Nadirkitap alışverişimde kargo ücreti ödememek için aldığım bir kitaptı. Daha önce yazarın çatı serisinden 1-2 kitap okumuştum. Yazarın 1982 yılında yazdığı bu roman, bir seriye ait olmayan tek romanıymış (Andrew Niederman, 1986'da ölümünün ardından  'hayalet yazar' olarak yazarın bazı eserlerine devam yazmış sanıyorum, bu yazardan 2016 yılında Whitefern isminde bir roman çıkmış devam olarak), orijinal ismi My Sweet Audrina. Romanın 2016 yapımı imdb 5,5 puanlı bir de film uyarlaması mevcut.

1923-1986 yılları arasında yaşamış olan V. C. Andrews 102 kitap yazmış!!! Hayatı oldukça ilginç, okulda merdivenlerden düştüğü için kalça kemiğini kırmış ve gençliği tekerlekli sandalyede geçmiş, yine de bir okul bitirip illüstratör ve portre ressamı olmuş; 1957'de babası ölünce bu mesleği ile ailesinin geçimine katkı sağlamış. Yayınlanmış ilk romanı Çatı'dan önce yayınlanmamış 9 roman ve 20 öyküsü  varmış. 1986'da kanserden vefat etmiş.

Okuduğum Altın Kitaplar 1982 baskısı 382 sayfa, çeviri Gülten Suveren, ve çok beğendiğim kapak Yüksel Çetin'e ait. 

Hikayemiz 1960-70lerde geçiyor. Küçük Audrina anne ve babasının tek kızıdır; Whitefern'lere ait muhteşem bir evde teyzesi ve onun kızı 12 yaşındaki Vera ile birlikte yaşamaktadırlar. Audrina'nın kendisiyle aynı adı taşıyan ablası "ilk ve eşsiz Audrina" uzun yıllar önce, Audrina doğmadan önce kötü bir olay sonucu ölmüştür. Audrina 7 yaşındadır ancak yaşamıyla ilgili hiç bir şey hatırlamamaktadır. Herkes ondan bir şeyler saklamaktadır, yıllar geçer ama büyük sır gizemini korur. Anne ve babası Audrina'ya garip davranmaktadır. Bir de komşuları Arden Lowe ve annesi vardır...

Kitap başlangıçta ilginçti ama sonlara doğru oldukça sinir bozucu oldu. Yazarın tarzı bu sanırım, diğer kitaplarında da benzer temalar varmış... Seçim sizin:)) 




20 yorum:

  1. Yazarı hiç bilmiyordum, ilginç bir kitaba benziyor. Büyük sır neymiş merak ettim. :) Teşekkürler Erencim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatım merak uyandırıcı ama konular biraz sevimsiz Duygu'cum..:) çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. Kargo ödememek için alınan kitabın güzel çıkması çok güzel bir his ya, yalnız olmadığımı bilmek güzel. Hatta bazen 5-10 liraya filan aldığım kitaplar, 10-20 katını ödediğimden güzel çıkıyor. Kendimi böyle gizli bir hazine (Hazineler gizli değil midir zaten? Neyse) bulmuş gibi hissediyorum. Bir de utanmadan hemen, "Ya bunu nasıl kimse bilmez, hayret" filan diyorum. E kardeşim sen de bilmiyordun yani? Şansa aldın sonuçta hahahah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, çok güzel bir sürpriz oluyor gerçekten, ama artık yapmayacağım bunu çünkü evde bir kitap dağı var, nasıl eriyecek bilmiyorum:)) yorumuna çok teşekkür ederim, keyifli okumalar:)

      Sil
    2. O bende de var maalesef, bazen satıyorum, bazen tanıdıklara veriyorum ve bazen da bağışlıyorum ikinci kez okumayacaklarımı =)

      Sil
    3. Ben de ama bir musluk bir taraftan dolduruyor, bir musluk diğer taraftan boşaltıyor işte:))

      Sil
  3. çatı serisi güzel yaa filmi de var çok heyecanlı :)

    YanıtlaSil
  4. liseden sonra çatı serisini okumuştum Eren ve aklımda kalan ara ara ürktüğüm.... o dönem severek ve merakla okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oldukça ürkütücü gerçekten Gülşah'cım, bunun da havası ona çok benziyor:)

      Sil
  5. Oldukça ilginç bir yazar ve kitaba benziyor. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Çatı'dan beri ısınamamıştım kendisine:) Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ürpertici bir tarzı var gerçekten, teşekkür ederim yorumunuza;:)

      Sil
  7. bayağı üretken bir yazarmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Bahar'cım, teşekkür ederim yorumuna, sevgiler :)

      Sil
  8. Çatı serisini çok sevmiştim ben, keşke yanımda olsalardı da tekrar bir göz atsaydım dedim yazarı görünce sayfanda, paylaştığın için çok teşekkür ederim, seviliyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın gerçekten çok gizemli yazıyor Eylem'cim ama fazla dram benim için:)) çok naziksin çok teşekkür ederim, sen de seviliyorsun çoook <3 <3 <3

      Sil
  9. Yazarın kitaplarını hiç okumadım, adını devamlı duyuyorum:) Kitaplarında çok dram varsa sevmeyebilirim, arada okumak hoşuma gider ama bilemedim:) Sinir bozucu bir kitapsa ben bu ara uzak durayım:) yakın zamanda bitirdiğim kitap yeterince sinirlerimi bozdu:(
    Emeğine sağlık:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplarında neler yok ki:;)) sinir bozucu olduğunu düşünüyorum biraz.. ben sinir bozucu oldu mu yarım bırakıyorum:) çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...