13 Nisan 2024 Cumartesi

Küçük Yuvarlak Taşlar - Melisa Kesmez

 


Yazardan daha önce Nohut Oda'yı okumuş beğenmiştim. Tercihimi öyküden ziyade roman yönünde kullandığımdan, yazarın diğer kitaplarını okumamıştım. Ancak geçenlerde Bir Yudum Kitap'ta bu kitaptan paylaşılan bir alıntı çok hoşuma gitmişti. Üstüne, kısa bir süre sonra Melisa Kesmez'in bir söyleşisine gitme fırsatım oldu. Söyleşi çok keyifliydi ve Melisa Kesmez çok tatlı bir insanmış, kendisini bazı yönlerden kendime benzettim (çok tatlı bir insan olmasını mesela :)))) Sadede gelirsem; Küçük Yuvarlak Taşlar'ı alıp okudum:)

Yazarımızın özgeçmişi, İletişim Yayınevi'nin sayfasında şu şekilde paylaşılmış;
Eylül 1980’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sosyoloji okudu. Yazarlık, gazetecilik ve fotoğrafçılık alanında eğitim aldı. Yazılı basında kültür sanat yazıları, söyleşileri yer aldı. Tiyatro projelerine çevirmen ve dramaturg olarak dahil oldu. Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz, Bazen Bahar, Nohut Oda ve Küçük Yuvarlak Taşlar adlı dört kitap ve Anneanne Gezegeni adlı bir çocuk kitabı yazdı. Bazen Bahar ile 2017 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nde Mansiyon alırken; Nohut Oda, 65. Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görüldü. Nil’in annesidir.

İlk baskısı 2022'de çıkmış olan 84 sayfalık kitabımız birbiriyle bağlantılı üç uzun öyküden oluşuyor; artık bir anneanne olan ama kızıyla olan kopuk ilişkisinden dolayı bu mutluluğu yaşayamayan Nergis; ikinci öykümüz onun kızı, taze anne olan Elif'in öyküsü, üçüncüsü ise Nergis'in eski kocası, Elif'in babası Mehmet'in öyküsü.

Çok güzel yazılmış, duru ve etkileyici bir anlatıma sahip derinlikli öyküler kesinlikle... Ama ben roman okuruyum sanırım..:) Sanırım Melisa Kesmez roman yazsa tarzı Barış Bıçakçı'ya benzerdi. Keyifli okumalar:) 


16 yorum:

  1. senin gibiyse normal yanii tatlı olmasııı :) kesmez sevdiklerim arasında :) roman tabii insanı alıp götürüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy Deep'cim çok teşekkür ederim çok naziksin:) katılıyorum.. <3 <3 <3

      Sil
  2. Aynı aileden üç kişinin farklı öykülerde anlatılması ilginçmiş. Teşekkürler Erencim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir benim de hoşuma gitti Duygu'cum çok teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  3. İki nesli anlatması güzelmiş. Yazardan Bazen Bahar'ı okudum ben de, güzeldi ama keşke roman yazsa. Hikayeler kısa olunca sanki eksikmiş gibi geliyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aslında romana en çok yaklaşan kitabı sanırım.. keşke:) çok teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  4. Yazarı ilk gördüğümde çok okumak istemiştim ama tüm kitapları öykü çıktı:( benden de pas. Elinize sağlık Eren Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sizi anlıyorum Gül Hanım, keyifli okumalar dilerim, yorumunuza teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Arada öykü kitaplarını okumayı severim. Ben harmanlamaktan yana olurum her zaman. Bu kitabı okumadım ama not alıyorum. Bakmak gerekiyor. Öneri için teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar çok başarılı gerçekten, seveceğine eminim, keyifli okumalar, ben teşekkür ederim:)

      Sil
  6. önceki kitaplarından tarzını beğenmiştim Erencim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim yazarın tarzını Bahar'cım, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  7. Yazarın kitaplarını merak ediyorum. İlkay'ın bloğunda görmüştüm daha önce. Alınacaklar listemde. Sen de çok güzel anlatmışsın, bu kitabını da merak ettim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için çok teşekkür ederim, umarım seversin, keyifli okumalar sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...