8 Nisan 2019 Pazartesi

The Crow, Ölümsüz Aşk - David Bischoff


Merhaba! Öncelikle blogumun doğum günü için gönderdiğiniz güzel yorumlar ve çekilişe katılımınız için çok teşekkür ederim:)
Çekilişimiz talihlisi sevgili *mehtAp oldu. Çok tebrik ederim, yeni çekilişlerde görüşmek üzere:)
***

2001 Yılında Beyaz Balina Yayınları'ndan çıkan kitabımız 314 sayfa. Yayın Yönetmeni Latif Uğurtekin kitaba bir önsöz yazmış. The Crow aslında 1980'li yılların başında James O'barr tarafından çizgi roman olarak yayınlanmış. Yazarımız da onu romanlaştırmış. 1994'te de - Brandon Lee'nin başrolünü oynarken hayatını kaybettiği- filme aktarılmış. Filmini izlememiştim ama yukarıda bahsettiğim olaydan sonra özellikle, kült mertebesine geldi adeta. Kitabın ismi ve 'ölümsüz aşk' ibaresi okumak istememe sebep oldu.

Konusuna bakacak olursak, bana kalırsa çizgi romandan uyarlanmasından kaynaklanan bir tek boyutluluk hali var. Kitapta korku romanları, hikayeleri yayınlayan Tome Yayınları isminde bir yayınevi var, bu oluşum etrafında toplanan gotik bir grup var ki kendileri yasadışı işlere bulaşmkatan çekinmiyorlar. Genç yazar adayı David Marquette de edebiyat sevdasına onlara bulaşmış biri. David, üniversite aracılığı ile ünlü bir yazar olan William Blessing'in asistanı oluyor. Blessing'in genç güzel eşi Amy ile paha biçilemez Edgar Allan Poe koleksiyonu, David'in aklını çeliyor, sonra olanlar oluyor...

Belki doğru düzgün çevrilmiş olsa ilginç olabilirdi bilemiyorum ama bu berbat çeviri nedeniyle okumak bir işkence oldu... Keyifli okumalar dilerim.


15 yorum:

  1. ay ne kadar mutlu oldum, teşekkürler:))😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tebrik ederim, ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. crow filminin hastasıyım :)

    YanıtlaSil
  3. AA şansa bak, Brandon Lee dediniz de ben de babası Bruce Lee ile ilgili daha doğrusu kendimle ilgili bir yazı yayınlamıştım orda babasının da ismi geçiyodu..Kitabını okumamıştım ama Brandon Lee'nin filmini izlemiştim sanmıyosam pek hatırlamıyom şimdi.. Bu arada mehtap hanımı ben de tebrik ederim,güle güle kullansın ozaman..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yazınızı şimdi okudum müthiş olmuş Ertuğrul Bey:) Brandon Lee yaa evet filmdeki olaylar da ilginç... yorumunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz:)

      Sil
  4. Ben filmi de izlemistim güzeldi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de izleyeyim o zaman, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  5. Çeviri kötüyse okuma işkenceye dönebiliyor :/ Okumak yerine filmi izleyelim o halde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, kötü çeviriye hayır:))

      Sil
  6. Ne filmden ne de romandan haberim vardı, çevirisi kötü ise okumak çok zor olur:( Elinize sağlık Eren Hanım sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız Gül Hanım sizin de bu konuda titiz olduğunuzu biliyourm, çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  7. Beyaz Balina Yayınları'nın sadece çocuk kitapları bastığını sanıyordum. Benim öğrenciler yayınevinin hayranı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...