27 Kasım 2019 Çarşamba

Ben, Kirke - Madeline Miller


Kısa zaman önce yazarın Akhilleus'un Şarkısı isimli kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Yazarın geçen sene yazığı ve Goodreads okurlarınca 2018'in en iyi fantastik kitabı seçilen Ben, Kirke geçtiğimiz günlerde İthaki Yayınları'ndan çıktı. Seda Çıngay Mellor tarafından çevrilmiş kitabımız arka kısımdaki karakter dizini ile birlikte 401 sayfa.

Öncelikle, yurtdışındaki orijinaliyle aynı olan kapağa bayıldım... Babası Güneş Tanrısı Helios ile benzer ışıltıya sahip Kirke'yi güzel yansıtmış bence...

Kirke bir nympha'dır, yani ilahlığı kendisine anca yeten ikincil su perilerinden biridir. Babası Helios'un oniks sarayında çok yalnızdır, bir gün bir ölümlüye aşık olur ama o başkasını -güzel Skylla'yı- sevince duyduğu kıskançlıkla Skylla'yı canavara dönüştüren bir sihir yapar... Bunun üzerine Zeus onu cezalandırır, bir cadı olduğu tescillenen Kirke sonsuza dek tek başına yaşayacağı ıssız adaya sürgün edilir. Bu sırada Kirke'nin hayatından kimler kimler geçer, satır aralarında Daidalos ile oğlu İkros'un, öküz başlı canavar Minotauros'un, kyklops'un hikayelerine de rastlarız. Hermes, Athena ve Odysseus ise bu hikayenin baş kahramanlarından...

Kitabı çok beğendim ama Akhilleus'un Şarkısı daha çok hoşuma gitmişti, daha dokunaklıydı ve bir ölümlüyü merkez aldığından belki, bana daha derli toplu gelmişti. Bu arada daha önce de dediğim gibi HBO kitabı mini diziye uyarlamayı düşünüyormuş... Keyifli okumalar dilerim...


16 yorum:

  1. İthaki Yayınları nı ilk kez duydum
    tanıtım değerlendirme için editöre teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir yayınevi ben seviyorum:) teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  2. ya kitapçıda hep görüyom ya diyodum okuyummu acaba okunurmuş pekiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet seversin bence Deepcim çok teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  3. Merak ediyordum bu kitabı, çok geziyor ortalarda. Sağol yazı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim yorumuna umarım sen de seversin:)

      Sil
  4. Bu kitap çok ilgimi çekmişti ilk çıktığında ama ithaki'ye son zamanlarda pek fazla güvenemiyorum o yüzden bıraktım. Madem diğer kitabı daha çok sevmişsiniz ona bakayım o zaman:) Elinize sağlık Eren Hanım sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabın konusu güzel Gül Hanım, gerçi dediğim gibi Akhilleus'u daha çok sevdim ama ikisi de okunur, umarım siz de seversiniz, teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  5. Mitolojik hikayeler çok ilgimi çeker,film,dizi yapıtlarıda öyle..Kitap olarak okumak da çok güzel aslında,insan sanki o dönemlerde yaşıyormuş gibi hissediyor kendini..Emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Bey dönmüşsünüz çok sevindim, hoş geldiniz:) katılıyorum yorumunuza, bence de mitolojik hikayeler ayrı bir etkileyici, çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  6. Bu kitabı bir yerde görmüştüm ya da birisinden duymuştum, hatırlıyorum. İlk karşılaştığımda merak etmiştim fakat konusuna falan bakmamıştım. Ben de bir gün okumak istiyorum. Ama Akhilleus'un şarkısını daha çok beğenmişsin seeen. Ben de onunla başlarım o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu da güzel, Akhilleus'un şarkısının baskısı yok inşallah yeniden basılır, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  7. Son zamanlarda her yerde bu kitabı görüyorum. Normalde ilgimi çekmezdi ama blogunda Akhilleus'un Şarkısı'nın yorumunu okuduğum için yazara aşinaydım. Ben önce Akhilleus'un Şarkısı'nı okumak istiyorum. Eğer seversem devamı gelir. Mitolojiyi çok severim zaten :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Şule'cim mitoloji okumak gerçekten ayrı bir dünyaya götürüyor insanı, inşallah yazarı sen de seversin, çok teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  8. Arkadaşım ortak okumalarımız için alalım demişti, ben başka kitabı seçmiştim beraber okuyalım diye, pişmanım :(( Almalıyım, seveceğimi düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de seveceğini düşünüyorum, sonra da Akhilleus'un şarkısını tavsiye ederim, keyifli okumalar:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...