1 Aralık 2021 Çarşamba

Maviye İz Süren - Bahar Uysal Karakuş

 


Çok sevgili blogger arkadaşımız Bahar'ın (Maviye İz Süren) kitabı aslında geçen yıl çıkmıştı (Mecaz Yayınları, 2020), maalesef ben daha yeni okuma fırsatı bulabildim. 

Bahar arkadaşımız zaten öyküleri, yazıları çeşitli mecralarda yayınlanan -blogundaki yazılarından da yazınsal olgunluğa erişmiş olduğu anlaşılan:)- bir yazar. Maviye İz Süren 135 sayfa ve içinde 30 kısa öykü var. 4-5 sayfalık bu öykülerde yazarımız küçük bir kesitte kahramanlarının duygularını o kadar başarılı yansıtıyor ki, öykülerin tadı damağınızda kalıyor; örneğin İlham(iye:)) perisini bekleyen bir anne, şark hizmetindeki bir öğretmen, sahte para mağduru bir oto tamircisi, sevgilisi hafızasını kaybetmiş bir kadın ve daha niceleri... "keşke bu öykü devam etse" dedirtti bana. Üstelik şiirsel bir dille yazılmış öyküler bunlar. Ağzımız tatlansın diye az az yediğimiz bir şeker gibi zihnimizi okşayacak bu öyküleri de sindire sindire okumalı, ben öyle yaptım:)

Bu arada kapak tasarımına bayıldım, Yasin Çetin yapmış, ilk öyküdeki oda tasvirinden esinlenilmiş sanırım. Maviye İz Süren her edebiyatseverin zevk alacağı dört dörtlük bir öykü kitabı olmuş bence, Bahar arkadaşımızı tebrik ediyorum ve daha nice güzel kitaplarını okumayı temenni ediyorum. Bu haberi de okumak isteyebilirsiniz, keyifli okumalar:)


22 yorum:

  1. Kitabı olan bloggerlara bayılıyorum :) incelemeniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle:) çok teşekkür ederim yorumunuza

      Sil
  2. Kitabın kapağı çok güzelmiş gerçekten. :) Blogger arkadaşların kitaplarının olması çok güzel. Tanıtım için teşekkürler Eren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de:) blogger arkadaşlarımızın kitaplarını okumak beni çok mutlu ediyor Duygu, çok teşekkür ederim yorumuna sevgiler:)

      Sil
  3. Bloger arkadaşların teker teker kitapları çıkıyor, bu çok güzel ve sevindirici.Benim için hepsine ulaşmak biraz zor fakat fırsat buldukça almak isterim.Paylasim için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviniyorum bu duruma, çok naziksiniz çok teşekkür ederim yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  4. Erencimmm senin gibi nitelikli bir okurdan böylesi değerli bir yorum okumak beni çok mutlu etti:)
    gerçekten güzel bir sürpriz oldu, desteğin ve çok kıymetli dostluğun için çok teşekkür ederim:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar'cım çok naziksin, büyük bir keyifle okudum kitabını, yenilerini okumak için sabırsızlanıyorum, eline sağlık, çok teşekkür ederim güzel yorumuna sevgiler:)

      Sil
  5. Kitap çıkaran arkadaşların kitaplarını sırayla okumanız ne güzel Eren Hanım, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle okuyorum Gül Hanım çok teşekkür ederim güzel yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  6. Kitabı çıkan bloggerlar beni çok mutlu ediyor. Hepsinin iyi yerlere gelmesini istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyorum Şule’cim inşallah, çok teşekkür ederim güzel yorumuna:)

      Sil
  7. maviye iz süren, tabisi iyi yazar ooo, iyi edebiyatçı olacağı blogundan belliydi zaten, öyküler tahmin ediyorum gündelik yaşamdan kesitler olur onun sanırım, onun kitabını da diğer arkadaşlarımızın kitaplarını da pandemiden sonra okuycam işallah, şimdilik kitapçılardan ve kargo ile netten alışveriş yapmıyorum, sadece migrostan kitap alıyorum alışverişe gidince, bir de bazen sokakta yerden alıyorum, insanlar parasızlıktan kitaplarını satıyorlar yaa artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Deepcim edebi başarısı bir yana çok da tatlı bir insan <3 ah ah maalesef.. çok teşekkür ederim güzel yorumuna:)

      Sil
  8. yaaa ama yaa ben daha okuyamadım ama , üff çok kıskandım deyim ayaklarımı yere vurmak isterdim ama biri tutup "masaya çık bir de tepin istersen" diyebilir :D neyse en kısa zamanda bana da okuma şansı doğsun diyorum, sevgili Eren seni de vefa duygundan ötürü kutluyorum, alkışların biri Bahar'a diğeri Sana geliyor benden:) sevgiyle, dostlukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ne kadar naziksin güzel yürekli Eylem’ciğim çok mutlu ettin beni, çok teşekkür ederim güzel yorumuna, sevgiyle dostlukla:)

      Sil
  9. Bilmiyordum ve almak için hemen listeye ekliyorum:))) Kitabı olan bloggerlar ayrı bir sevindiriyor beni. Kitabın kapağı da çok güzelmiş:))) Tebrik ediyorum kendisini:))) Size de tanıtımdan dolayı çok teşekkür ederim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz, ben de çok mutlu oluyorum, kitabı çok seveceğinizden eminim:) çok teşekkür ederim güzel yorumunuza sevgiler:)

      Sil
  10. Bahar hanımı tebrik ederiz,güzel kitap..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuza Ertuğrul Bey:)

      Sil
  11. Tebrikler ve bol satışlar dilerim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz güzel yorumunuza:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...